Tre faktorer för Driving

Körning är en nödvändig del av livet. Var det en fem-minuters bilresa till snabbköpet eller en 3000-mil lång vandring över landet, kör bil eller lastbil har blivit en integrerad del av människors sätt att leva. Förstå användningen av ditt fordon, och hur den reagerar på dina handlingar, är inte bara ett krav när de söker din licens att köra men också nödvändigt när den konfronteras med verkliga scenarion på vägen. Styrning

Styrning anses vara den viktigaste delen av körning, även om det har sekundära element som stöder handlingen att säkert transportera en bil från punkt A till punkt B. Styrning syftar bilen i den riktning som du vill det att gå. Styrning under färd framåt kräver att föraren vrida ratten i samma riktning han vill vända. Vid backning måste dock ratten vridas i motsatt riktning där du vill gå. Det betyder, att möta bilen rätt, måste ratten vridas åt vänster.
Växling
p Det finns två typer av växlingsmekanismer i bilar, automatiska och manuella. De flesta moderna bilar dra nytta av automatisk växling teknik som hanterar handlingen att byta växel på egen hand. På vissa vanliga bilar, många sportbilar och andra specialfordon såsom traktorer, dock en manuell växellåda - en pinne skift - används. Även om det ofta baktalade av människor som har haft dåliga erfarenheter, driva en växelspak är helt enkelt en fråga om att trycka en kopplingspedal, byta till rätt redskap med växelspaken och långsamt släppa kopplingen med varje skift.

bromsning och parkering

annat viktigt inslag i körning bromsar. Bromsning är processen att få en bil att stanna på ett kontrollerat sätt. Det finns tre generella metoder för parkering: framåt, bakåt och parallellt. Framåt parkering innebär helt enkelt närmar sig en utsedd parkeringsplats, antingen från rakt eller vinkelrätt, och sakta styra din bil i utrymmet. Bakåt parkering är mer komplicerad än framåt parkering och kräver att du slutar när du har redan passerat parkeringsplats, använd dina speglar för att guida dig i parkeringsplats, sedan bromsa lämpligt. Fickparkering anses vara den mest komplicerade metoden och kräver att du drar upp bredvid bilen framför det utrymme där du vill parkera. Bilen måste då sättas i omvänd och backade in i parkeringsplats ungefär halvvägs, dras framåt igen för att justera riktningen på bilen, sedan vände helt i rymden.
Säker körning

Artig och försiktig körning är en av de viktigaste aspekterna av att dela vägen. Även om den inte har någon direkt inverkan på hur en bil fungerar, din attityd när du kör ökar eller minskar dina chanser att kollidera in i andra bilar eller hinder väg. Farliga aktiviteter såsom rattfylleri och dragracing på allmän väg utgör en fara för dig själv och oskyldiga åskådare. Att hålla huvudet kallt och inte ge efter för överdrivet road rage också sänker dina chanser att skapa en fara på vägen. Ett av de viktigaste medlen för att förbli säker under körning är att veta och genomföra alla trafikregler till det bästa av dina förmågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145963.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.