Den energi som absorberas i Impact Testing

Många människor, särskilt de med familjer, titta på resultaten krocktest utförd av National Highway Traffic Safety Administration och Insurance Institute for Highway Safety som en avgörande faktor när de köper ett nytt fordon. Till casual observatör, dessa tester är ganska kul att titta på - fem sekunder av förestående undergång och en halv sekund av blodbad kombinerar för något intressant visning. Det är dock de 10 sekunder av tyst kontemplation som följer som illustrerar krocktest verkliga värde. US-NCAP vs IIHS Testa

federala regeringens USA New Car Assessment Program - eller US-NCAP för kort - och National Highway har förändrats mycket sedan skapas i 1978. De NCAP testförfaranden använda en släde av en given vikt för att simulera effekterna av en krasch, som ger konsekventa resultat. Men den nyare Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) testet - är en långt mer noggrann simulering av verkliga händelser - grundar sig på en europeisk utveckling av NCAP instiftade 1992. IIHS innehåller all data som NCAP gör, men dess uppdaterade testmetoder lägga större vikt vid vad som händer med passagerarna istället för att bara vad som händer med bilen.
Grunderna i Force

Force beräkningar är inte en fast sak som enbart grundar sig på ett givet objekts hastighet och massa. Den tid det tar för en tyngd att bromsa spelar en avgörande roll för hur mycket kraft som faktiskt går in i händelsen. Detta är anledningen till ingenjörer bygger deformationszoner i bilar. Dessa zoner fungerar som kuddar för att bromsa effekterna och därmed minska mängden kraft som fordonet utsätts för under en given tidsperiod. Uttryck som i Newton genom att multiplicera fordonets vikt i kilo med sin hastighet i meter per sekund. Dela den siffran med tiden i sekunder från det ögonblick av påverkan till slutet. Slutligen, konvertera metriska tillbaka i pounds av kraft genom att multiplicera Newton i kraft vid 0,2248.
Stötproven

Acceleration effekter utgörs av en bil slår en stationärt föremål vid en given hastighet. Dessa tester inkluderar full bredd Frontal där bilen träffar en solid vägg rakt på, den Frontal offset där bilen träffar en vägg täckt med ett deformerbart bikakematerial förskjuten till ena eller andra sidan, och polacken Impact. Krafterna här varierar beroende på hur tungt bilen är och hur lång tid det tar att bromsa. Hastighet för påverkan förblir en konstant 40 mph för alla tester. Den USA-NCAP sidokollision Testet består ramma en 3015-pound vagn med en deformerbar aluminium ansikte in i en bil vid 30 mph och på en 27-graders vinkel framifrån. Den IIHS tester och Euro-NCAP: s tester är samma förutom att effekten är på en återvändsgränd på 90 graders vinkel mot sidan av bilen.
Forces
Påverkan från en sidokollision

Dessa är ganska lätt att beräkna, eftersom vagnens vikt och hastighet är kända konstanter. Den enda variabeln är varaktigheten av effekten, vilket är exakt vad testet syftar till att beräkna. Med hjälp av formeln ovan och konvertera till metersystemet, kan du räkna med att vagnens fart är lika med 18,373.344 (13.44 meter per sekund gånger 13.70 kg) under alla förhållanden. Ett tungt fordon med en riktigt dålig sidokrock längd 0,05 sekunder från början av påverkan till slutet, motsvarar 367.466 Newton - eller 82,606.55 pund slagstyrka. Effekterna varaktigheten för en lättare bil expanderar till hela 0.40 sekunder. Detta tappar kraften utövad till 45.932 Newton, eller en mer rimlig £ 10.325 i kraft. För en referensram, det är ungefär 20 gånger kraften av ett basebollträ slår bilen på 90 mph, eller ungefär lika mycket som en 10-pound skal sköt på 500 mph från kanon på en tank.


frontalkollision Tvingar

Dessa är lite mer komplicerat, eftersom påverkan kraft varierar med fordonets vikt. Hastigheten förblir konstant 40 km /h, så beräkningen startar därifrån. En 6000-pound SUV utan deformationszoner och mycket liten inverkan tid - till exempel säga om 0,05 sekunder - kommer att uppleva ca 975.175 Newton under en fullständig frontalkollision. Detta genomsnitt till cirka 219,220 pounds vid tillslaget. Det är ungefär samma kraft som en 75-pound golden retriever slår en vägg på något mindre än ljudets hastighet. Ha det störande visuella i åtanke nästa gång du väljer att inte använda bilbältet. En 2500-pound fordon med en effekt på 0,5 sekunder skulle uppleva 9,135 pounds av kraft. Detta är knappast tillräckligt för att trycka ihop en druva. Den mänskliga skalle som krossas platta på drygt 15 pounds per kvadrattum tryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145955.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.