Smith System of Driving

The Smith system för utbildning är ett program som utvecklats av Harold Smith 1948 och etablerades som ett företag, The Smith System Driver Improvement Institute grundades 1952. De ger utbildning till företag med fordonsflottor, körskolor och myndigheter. Det finns fem nyckelbegrepp till Smith designat för att se och undvika att köra faror. Syfte Hög Styrning ®

Principen om Syftekick är att se tillräckligt långt i fjärran för att identifiera potentiella risker. När man tittar ut genom vindrutan, bör den punkt att titta på är cirka femton sekunder före din nuvarande position. Vid 55 MPH, är femton sekunder ungefär en fjärdedel av en mil. Vid 30 MPH, är femton sekunder ungefär en tiondel av en mil.
Få Big Picture ®

Erkänner potentiella risker är avgörande för att kunna reagera och förhindra kollisioner. Den stora bilden innefattar vad som är runt omkring dig och vad som möjligen kan hända som ett resultat av vad du ser. Om det finns en bil till vänster och en person framåt nära ett övergångsställe, berättar den stora bilden du det finns en potential att personen får passera framför dig, och bilen kommer att hindra dig från att kunna röra sig över.
Addera Keep Your Eyes Moving ®

En persons typiska synfält omfattar två huvudområden. Den första är kärnan visionen, som är den mest fokuserade delen. Kärnan Visionen omfattar cirka 3 grader till varje sida av var personen tittar. Det perifera seendet omfattar cirka 180 grader, eller nära skuldra vid skuldra. Det perifera seendet kommer att känna objekt och rörelse men inte tillräckligt klart för att exakt identifiera vad föremålet är eller vad det gör. Fortsätt röra ögonen, ändrar brännpunkt varje två eller tre sekunder.
Lämna dig själv och Out ®

Rymden är nödvändig för att undvika en kollision. Skapa en bra följeavståndet kommer att ge dig tid att känna igen och reagera på situationer som kan resultera i en kollision. Att hålla ett utrymme kudde åt sidorna kan du manövrera fordonet för att undvika föremål i vägen eller flytta ur vägen för ett annat fordon som rör sig i din sträcka.
Se till att de See Du ®

Korrekt kommunikation med andra fordon ger andra förare att förutse vad du kommer att göra, så att de kan reagera på lämpligt sätt. Blinkers bör användas ungefär 200 meter innan svarvning. Strålkastare hjälpa andra ser dig och bör användas även under dagtid. Situationer, till exempel en stoppskylt i en korsning, kan skapa förvirring om vem som ska passera först. Göra ögonkontakt och gester handen kan användas för att eliminera förvirring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145940.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.