Vad händer om du förlorar ditt körtillstånd?

När du får ditt körkortstillstånd, eller förarens tillstånd, har du rätt att köra bil så länge du övervakas av en licensierad förare över en viss ålder. Denna åldersgräns varierar beroende på lokala lagar, men det är oftast i början av 20-talet. Du måste hålla tillståndet på dig när du kör. Det är ditt bevis på att du är juridiskt tillåtet att framföra ett fordon. Körning privilegier

Det första som händer när du förlorar ditt körtillstånd är att du förlorar din juridiska förmågan att framföra ett fordon. Även om du har en licensierad förare i bilen med dig, behöver du tillstånd att lagligen vara bakom ratten. Om du stoppas av en polis, kommer hon att behöva kontrollera ditt tillstånd för att kontrollera din status. En licensierad förare vouching för dig är helt enkelt inte tillräckligt. Addera Department of Motor Vehicles

en plats som kan hjälpa dig om du förlorar ditt tillstånd är din lokala Department of Motor Vehicles (DMV). Den DMV är statligt drivna kontoret som testar nya förare och utfärdar licenser och tillstånd. En ersättare tillstånd kan endast erhållas från DMV. Du behöver alltså inte besöka samma kontor du besökte när du ursprungligen fick ditt tillstånd. Din post är tillgänglig från alla kontor, så gör planer på att besöka beroende kontoret är mest bekvämt för dig. Vissa DMVs kan du också begära en ersättning tillstånd via mail.
Avgifter

sannolikt en avgift är förknippad med att få en ersättare körtillstånd. Det exakta beloppet för avgiften varierar beroende på lokal lagstiftning. I Connecticut avgiften är $ 18, i New York är $ 17,50, i Kalifornien är $ 25. Detta bör ge dig en uppfattning om vilken typ av avgift kan du förvänta dig att betala. Se hemsidan för din statens DMV för information om exakta avgift du kommer att behöva betala.
Blanketter

Du måste fylla i ett formulär för att få en ersättare förarens tillstånd. Det exakta namnet på formuläret varierar beroende på vilken stat du ringa hem, men du kan få relevant information från webbplatsen för din statens DMV eller genom att besöka kontoret. Vissa DMV webbplatser även ha formen tillgängliga online, så att du kan skriva ut den och fylla ut det innan du besöker kontoret eller posta den i. Om du inte kan skriva ut den hemma, kopior finns alltid tillgängliga på DMV. Besök något kontor och fylla i formuläret när de söker en ersättare tillstånd. Slå in den tillsammans med din avgift, och din ersättare tillstånd kommer att ges till dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145933.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.