Hur man gör ett trasigt U-Turn

En trasig U-sväng, även kallad en trepunkts tur är en drivande manöver som tillåter föraren att vända sig om mot den motsatta riktningen. Det är lämpligt att utföra en trasig U-sväng i situationer där en vanlig U-sväng är lagligt men kan vara svårt eftersom vägen är smal. De flesta stater kräver potentiella förare att framgångsrikt utföra en trasig U-sväng på deras körprov. Det är viktigt att kontrollera vaksamt för mötande trafik från båda hållen som du utför på turn. Instruktioner
1

Kontrollera din rearview och sidospeglar för fordon som närmar sig.
2 p Om inga andra fordon kommer, styra ditt fordon så nära den högra sida av vägen som möjligt, var noga med att kontrollera för fotgängare eller cyklister. Sedan komma till ett fullständigt stopp.
3

Slå på vänster blinkers att låta andra förare vet du planerar att korsa körfält, och kontrollera trafiken åter i båda riktningarna. Om det finns bilar som närmar sig bakifrån, kan du motion för dem att passera dig.
4

Vrid ratten så långt till vänster som möjligt, och sakta tillämpa gasen så att bilen huvuden vinkelrätt till den motsatta sidan av gatan. Stanna bilen när fronten är 6 till 10 inches från den sida av vägen.
5

Slå på höger blinkers, och kontrollera dina speglarna igen för att kontrollera att det är säkert att backa bil. Vid denna punkt, kommer du att blockera båda körfält, så du måste se till att inga bilar har dragit nära ditt fordon.
6

Vrid ratten kraftigt åt höger, så långt möjligt. Sätt in backväxeln och långsamt tillbaka bilen tills den bakre delen av fordonet inom 6 till 10 inches på sidan av vägen.
7

Kontrollera igen för mötande trafik. Om vägen är klar, kan du dra bilen framåt och gå vidare i den nya riktningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145924.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.