Saker som behövs för ett körprov i Texas

Att få ett körkort är en enorm milstolpe för de flesta människor. Ett körkort betecknar mognad och, i viss utsträckning, frihet. Dock bör de sökande vara medvetna om att bilkörning är ett privilegium. För att ansöka om ett körkort i Texas, bör du komma fram till en officiell Department of Motor Vehicles gren med alla dina nödvändiga papper i ordning. Var beredd på att slutföra hela ansökningsprocessen innan du tar ditt körkort. Identitet verifieringsdokument

Du behöver flera dokument för att bevisa att du är den du utger dig för att vara. Texas kräver att du visa upp sig personligen vid en officiell körkort kontor. Du behöver ta din födelseattest och ditt Social Security-kort. Andra acceptabla former av identifiering omfattar pass, en amerikansk medborgare identitetskort, ett militärt identitetskort eller fullständiga skolbetyg. En komplett lista på godtagbara identitetskort kan ses på Texas Department of Public Safety hemsida txdps.state.tx.us. Alla id-kort måste vara aktuell. Du måste också acceptera att lämna fingeravtryck, fotograferas och en underskrift krävs.
Ansökan om körkort

När dina förutsättningar är klar, kan du ta förarens examen. Du måste fylla i en ansökan om körkort. Denna ansökan kan hämtas på någon officiell DMV filial eller skrivas ut från Texas Department of Public Safety hemsida. Du måste också klara ett skriftligt prov och ett syntest. För att slutföra din ansökan process, måste du betala den nödvändiga körkort avgift. Godtagbara betalningsalternativ inkluderar kontanter, postanvisning eller en icke-tillfällig kontroll. Kredit-och betalkort är inte acceptabla former av betalning.
Vehicle

Du är ansvarig för att föra din egen bil för ett körprov. Fordonet ska ha aktuell registrering, ansvarsförsäkring och vara uppdaterad med dess statliga inspektionen. Dessutom måste du presentera bevis för Texas registrering och ansvarsförsäkring på vartannat fordon som du äger, inte bara den du ta med till ditt körkort.
Särskilda omständigheter

Särskilda omständigheter kan gälla för vuxna förare. Per den 1 mars 2010 måste de sökande i åldrarna 18 och 24 ger ytterligare dokumentation för att ansöka om ett körkort. Förutom att all dokumentation som nämns ovan, ska den sökande lämna bevis för att en godkänd förare utbildning kurs och en drivande färdigheter test. Sökande som tillhandahåller dessa handlingar kan då vara befriade från att de skriftliga motorvägen skyltar och lagar trafik delen av förarens examen. En fullständig lista över godkända vuxna förare kurser kan ses på Texas Department of Public Safety hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145912.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.