Hur hörnet med en traktor

En av de mest grundläggande färdigheterna som en lastbilschaufför behöver lära sig är hur man slår hörn. Kurvtagning med en traktor-trailer är mycket annorlunda än att vända ett hörn med en personbil, eller ens en sex-hjuliga lastbil, eftersom en traktor-trailer är ledad mellan riggen och släpet. Trailern hjulen på en traktor-trailer, på grund av den flexibla naturen av fordonet, kommer att spåra insidan av banan av traktorn. En olycka kan inträffa om föraren inte kompensera för den inre spårning. Saker du behöver
Inga
Visa fler instruktioner
högersvängar
1

Slå på höger blinkers tillräckligt långt i förväg för att se till att andra förare vet att traktor och släp ska svänga till höger.
2

Approach den högersväng vid låg hastighet, placera traktorn så nära mittlinjen på en två-vägs motorvägen, eller den vänstra sidan av den högra -hand lane på en fyrfilig motorväg som möjligt.
3

Fortsätt in i korsningen så långt som behövs för släpvagnens hjul att rensa högra hörnet innan vrida ratten till höger. Undvik veering i mötande trafik. Samtidigt, observera släpvagnens hjul så att släpvagnens hjul stannar på vägen genom att titta i spotter spegeln på höger sida av traktorn.
4

sakta accelerera genom svängen , gradvis vrida ratten åt vänster efter släpvagnens hjul har rensat hörnet, och rikta traktorn och trailern, slutföra högersväng.
vänstersvängar
5

Turn på vänster blinker tillräckligt långt i förväg för att se till att andra förare är medveten om dina avsikter.
6

Kör traktortrailer rakt in i korsningen tillräckligt långt för att säkerställa att släpvagnens hjul inte korsa in mötande körfält på gatan som du vänder på.
7

Vrid ratten åt vänster och manövrera traktorn så att höger framhjul på traktorn spår med den högra sidan av körfält som håller på att förvandlas till efter all mötande trafik har försvunnit. Följ hjulen på släpvagnen som antingen ute till vänster spegel och spotter spegel, eller genom att titta ut genom fönstret på förarsidan, för att säkerställa att släpvagnens hjul inte har passerat in i mötande körfält.
8 < p> Vrid ratten åt höger samtidigt påskynda att undvika styrning i mötande trafik, slutföra vänstersväng.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145908.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.