Kostrelaterade naturvetenskapliga projekt

Elever i alla åldrar kan dra nytta av experiment i näringslära. Mat naturvetenskaplig utbildning tillför klassrummet kunskap om hälsa som kommer att följa eleverna under hela deras liv. Kul och intressant format för vetenskapliga experiment i nutrition omfattar testning av C-vitaminhalten, upptäcka matsmältningen, tester smak av fett i livsmedel och lära sig att räkna kalorier. Skillnad på vitamin C Nivåer

att avgöra om färskpressad apelsinjuice har mer eller mindre C-vitamin än färdigköpta förpackade apelsinjuice, testa färgen på varje typ av saft med en jod indikator lösning. I två provrör, blanda majsstärkelse, jod och vatten för att producera den testa lösningen. Lägg färskpressad juice till ett provrör och färdigköpta juice till det andra provröret. Ju mörkare lösningen, desto mindre C-vitamin är närvarande i juicen. För att verifiera att experimentera, testa 20 olika apelsiner från samma träd, och testa 20 olika märken av färdigköpta apelsinjuice. Addera Demonstration matsmältningen

att demonstrera mat matsmältning, bryta av sluten av ett provrör, och täck den med bakplåtspapper eller en bit torkad djur urinblåsan. Detta membran utgör cellväggarna som livsmedel måste passera i kroppen för att så småningom komma in i blodomloppet som näringsämnen. I ett kärl, blanda stärkelse i vatten. Placera membran-änden av provröret i stärkelselösningen. I en timme, kontrollera nivån av stärkelse i den lösning som har trängt igenom membranet genom att släppa i en jodlösning. Om stärkelsen har trängt in i membranet, kommer lösningen blir blå.
Jämförelse av regelbundna Fat och fettsnål mat

Smak-testning av studenter kan avgöra vilka livsmedel smakar som vanliga feta livsmedel. Ett urval av vanliga fett och låg fetthalt livsmedel placeras i omärkta behållare. Välj livsmedel såsom yoghurt, mjölk, ost, glass, sylt, kakor och chips för detta projekt. Regelbundna fett matbehållare är märkta som "1" och fettsnål mat behållare är märkta "2" för blinda smak-testning. Skriv ett formulär för eleverna markera sina val efter provsmakning livsmedel. Analysera elevernas val att avgöra om smaken kan bestämma mängden fett i livsmedel. Experimentet leder till hypotesen att, eftersom magra matar ändras genom ökad socker, kan smaken avgöra ett hälsosammare val av livsmedel.
Mat som bränsle

Bestäm kaloriinnehållet i livsmedel genom att använda en kalorimeter för mätning av förbränningen av kalorier. En kalori är lika med den mängd värme som krävs för att värma ett kilogram vatten en grad Celsius. Bränslet värdet av protein, kolhydrater och fett bestäms genom att bränna kända mängder av dessa livsmedel i kalorimetern. Vid förbränning, £ 1 av stärkelse, protein eller socker ger 1,850 kalorier, och £ 1. av fett förbränns i kalorimetern ger 4,220 kalorier. Experimentet antar att, om de mängder av livsmedel som tas in är kända, kan bränsle värde bestämmas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145899.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.