New Mexico CDL Krav för förnyelse

Krav för att förnya en kommersiell körkort (CDL) i New Mexico varierar, beroende på den sökandes ålder, påskrifter och när licensen förlängdes senast. Kommersiella licenser måste förnyas personligen i motorfordon division. Licenser kan förnyas för fyra eller åtta år. De skall förnyas varje år om du är 75 eller äldre. Ingen provtagning krävs när du förnyar ditt CDL om du behöver ett farligt material plakat, lägger påskrifter eller din licens har gått ut i mer än ett år. Identifiering som krävs

Du kan förnya en New Mexico CDL upp till 90 dagar före förfallodatum. Förnyelse måste göras personligen på MVD och du behöver för att presentera din nuvarande CDL, Social Security-kort, födelsebevis, bevis på adress och Department of Transportation eller DOT medicinskt kort. En DOT fysiska är en läkarundersökning utförs av en legitimerad medicinsk granskare som säkerställer en person som är medicinskt klartecken att driva ett kommersiellt fordon.
Skriftliga prov

Du måste passera en skriftligt prov om du behöver ett farligt material plakat och för varje påskrift som du lägger till din befintliga CDL. Godkännande tester i New Mexico krävs för dubbel /trippel, tankfordon, persontransporter och skolskjutsar. Den kommersiella Körkort Manual (se länk i Resources) förbereder dig för de skriftliga proven. Om du behöver ta ett skriftligt prov, kontakta MVD på 888-683-4636 för att lokalisera närmaste fältkontor. Om ett prov inte krävs walk-in tjänsten är tillåten.
Avgifter

Du kan förnya ditt New Mexico CDL för antingen fyra eller åtta år om du inte har ett farligt material påskrift. Det fyraåriga förnyelse är $ 18 och den åttaåriga förnyelse är $ 34 såsom i början av 2011. Licenser med ett farligt material påskrift får endast förnyas för fyra år. Förare 75 år eller äldre måste förnya sina licenser varje år, men är inte debiteras en årsavgift.
Out-of-State Exchange

Skriftliga prov krävs inte om du utbyter en giltig out-of-state CDL till New Mexico CDL, om det inte finns några ändringar i licensen. Om du behöver ett farligt material påskrift du måste ta ett skriftligt prov, fingeravtryck ska tas och få en säkerhetsprövning. Den extra avgiften för fingeravtryck och säkerhetsprövning är för närvarande $ 127. En farliga material säkerhetsprövning kan inte överföras från en annan stat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145898.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.