Hur Inspektera Ratchet Straps

En spännbandet används för att binda och hålla last som inte bogseras, främst för semi-lastbilar och andra bilar. Ett spännband består av antingen nylon eller polyester remmar, samt redskap och låsknäppena. Bandet är gängad genom framsidan av spärrhaken och in i centrum spolen. När spärrhaken vrids, är remmen dras åt. När bandet är helt åtdragen, växlarna på sidan av spärrhaken förhindra remmen från att glida ut ur ratchet spolen. Du bör alltid kontrollera att banden att se till att de är i gott skick innan du använder dem på ett drag. Instruktioner
1

Dra frigöringsspaken uppåt på spärren med ena handen, och sedan dra bältet bort av ratchet spolen.
2

Placera spärrhaken nedåt på marken. Sträck remmen tills den ligger rakt på marken.
3

Börja inspekterar i slutet av bandet som innehåller kroken. Kontrollera tyget som gör upp bandet för eventuella skador som repor, sprickor, hål och frays. Om någon av skadan är överdriven, byt remmen omedelbart.
4

Flytta tillbaka till ratchet änden av bandet. Dra upp låsspaken handtaget igen för att se till att det rör sig upp och ner utan några restriktioner. Även inspektera undersidan av handtaget för att säkerställa att den håller bandet på plats med handtaget i läge "ned".
5

Inspektera hårdvara för att se till att den är ordentligt fastsatt i ratchet, inte är skadad och fri från rost. Denna hårdvara inkluderar karbinhakar, platta krokar, krokar tråd, krokar hugg, s-krokar, spännen och kugghjul. Kontrollera också de redskap för att säkerställa att de inte bar ner till den punkt där de inte kan hålla inlåsta av redskap innehavare.
6

Ratchet bandet tillbaka på spolen i spärren. Inspektera spärrnyckel och remmen såsom bandet dras lindas runt spolen för att säkerställa att alla nödvändiga komponenter fungerar tillsammans. Spärren ska linda bandet på spolen med några restriktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145894.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.