Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vad Är Ripple Effect i en bakre ände Car Kollision?

Bilolyckor är aldrig roligt och du nästan aldrig ser dem komma. Upphinnandekollisioner är den vanligaste, och kommer troligen att lämna dig och ditt fordon i en del smärta. Vem vet vad killen bakom dig gör, texting, titta runt eller kanske äta, men det spelar ingen roll eftersom det i ungefär tre sekunder han kommer att slå igen den främre änden av hans fordon in i din, och effekterna kan pågå under en lång tid framöver. Denna bakre kollision kan uppgå bilen och kommer sannolikt att orsaka några skador, men vad som egentligen händer i en bakre kollision visar oss precis hur dödligt bilen kan vara. Olyckor i General

Dynamiken i vad en bil gör under en olycka beror enbart på kvaliteten av fordonet, och hastigheten för varje fordon inblandade. Om din t-benfri kör genom en korsning hittar du att din bil uppenbarligen skjuts till den motsatta sidan av kollisionen punkten, och på denna punkt du som förare är inget annat än en trasdocka tills vem fiasko är över. I en front kollision, beroende på hastighet, dess gillar båda fordonen smäller till en solid tegelvägg samtidigt. Oavsett vilken typ av olycka du deltar i, är någon fart överförs från fordonet går snabbare att fordonet som faktiskt drabbas, och det är det som gör upphinnandekollisioner så farligt.
Effekter på The Body

en bakre kollision, kommer du att hitta den drivrutin som orsakar olyckan sannolikt kommer att lida mindre skada än den andra föraren. Först av allt föraren orsakat olyckan kommer troligen bromsa strax före nedslaget, som redan har sin kropp i en rörelse framåt eftersom deras fordon lutar sig framåt under hård inbromsning. Om din otur nog att vara den intet ont anande förare i korsningen vid kollision, är ditt huvud och kropp omedelbart kastas tillbaka i sätet liknar vad som händer vid kraftig acceleration. Som naturlig reaktion har det, kommer du smälla på dina bromsar och din kropp kommer omedelbart att börja resa framåt istället för bakåt, skapar whiplash effekt.
Effekter på bilen

Även under en lätt påverkan bakre kollision skador på ditt fordon kan vara förödande. Din bil kanske kan repareras, men dessa reparationer kan ibland få ner fordonets säkerhet. Varje biltillverkare designar ramen av ditt fordon, oavsett om vara full frame eller unibody, för att absorbera stötar och smulas sönder i vissa områden. Bilverkstäder har kommit långt i att återställa böj eller dåligt ramar, men när en bildruta har ändrats det aldrig kommer att bli så stark som den en gång var. En påkörning bakifrån är känt genom hela fordonet och kan orsaka strukturella skador på andra delar av fordonet som kan vara över såg eller missade vid säkerhetsinspektioner.
Ripple Effect

dominoeffekt, i en mening är den chockvåg som överför genom strukturen på ditt fordon likt det som ses från stora explosioner. Denna dominoeffekt kan ändra den exakta placeringen av kroppens fästen på full frame fordon och anslutningar chassi på alla fordon. Vissa fordon som repareras och klartecken att köra efter upphinnandekollisioner kommer sannolikt uppvisa lätt tweaking till ramen som kan genom off hjul justeringar och tyngdpunkten. Airbagen utlöses sensorer är placerade på ramen punkter genom hela fordonet. Om ramen inte är korrekt återställd och visar även den minsta mängden av felinriktning, kan krockkuddar distribuera inte i händelse av en annan olycka. Även den minsta bit av skador från kollisionen kan utsätta dig själv och dina passagerare i fara, så det är en bra idé att ha ditt fordon ram och struktur inspekteras och repareras av en butik som använder specialiserad laser mätutrustning.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145080.html

Previous:
Next: No

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.