Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vem är ansvarig, i en bakre kollision?

Med mer än 2,5 miljoner upphinnandekollisioner rapporteras varje år, säger National Safety Council att dessa typer av kollisioner är den vanligaste typen av bilolycka. De uppstår vanligtvis när en förare följer en bil för nära eller kör för fort för att stoppa. I upphinnandekollisioner, är föraren av den bakre bilen oftast ansvariga, om de befinns vara försumlig, och han skall ge kompensation för att täcka alla de kostnader som hänför sig till olyckan. Vårdslöshet

Dictionary.com definierar vårdslöshet eftersom underlåtenhet att utöva den grad av omsorg som lagen kräver för att skydda andra personer, eller de intressen andra personer, som kan vara skadligt påverkas av vill av sådan vård. Fortkörning, köra vårdslöst, efter en bil för nära eller köra inattentively kan alla anses vara former av förarens vårdslöshet. Bevisar att oaktsamhet förekommit spelar en viktig roll för att avgöra huruvida en person är på fel i en bakre kollision.
Ansvar

person som driver den bakre bilen är fullt ansvarig för skador i de allra flesta upphinnandekollisioner, enligt Car Accident Advokatbyrå hemsida. Detta beror på att personen underlåtit att köra på ett sätt som skulle ha tillåtit honom att stanna för att träffa bilen framför. Om de befinns skyldiga, eller juridiskt ansvarig, måste föraren av den bakre bilen ger ersättning för att täcka alla kostnader för "skadade" parti. Ersättning upphinnandekollisioner vanligen betalas av vårdslös förarens försäkring.


Undantag Vissa situationer finns där föraren av en bakre sinande bil är inte fel för en kollision, enligt Bilolycka advokater. Detta är vanligtvis fallet i en olycka som involverar flera bilar. Anta till exempel att tre bilar färdas i samma körfält på en motorväg och den första bilen, vilket är i fronten, bryter kraftigt på grund av plötslig trafik. Naturligtvis kommer detta att leda till den andra bilen att bryta kraftigt liksom. Om den tredje bilen följer för nära eller reser vid en olämplig hastighet, kan den slå igen till baksidan av den stoppade andra bilen, driver den främre delen av det fordonet in på baksidan av det första fordonet. Eftersom den andra bilen kom till ett fullständigt stopp innan de hit, kommer ansvaret att placeras enbart på den tredje föraren för skador på de två första bilarna.
Skador

upphinnandekollisioner är också känd som whiplash olyckor. Cirka 20 procent av front-bilpassagerare uppvisar symtom på whiplash efter en påkörning bakifrån, enligt bilolycka Resource statistik sida. En sådan skada uppstår oftast när en stoppad bil träffas bakifrån och cheferna för de passagerare accelerera framåt, med upp till 10 gånger gravitationskraften. Denna halsbrytande framåt ofta resulterar i halsryggen och skador ligament. Spine Research Institute of San Diego beskriver vanliga symptom vid whiplash att inkludera nacksmärtor och huvudvärk.
No-Fault System

Även om de flesta stater plats skadeståndsansvar på vårdslös förare, 12 stater har antagit en no-fault-system avseende bakre ersättning bakifrån, enligt Bilolycka advokater. Ett strikt system kräver skadestånd som ska betalas av varje förares försäkring, oavsett vem som bär skulden till olyckan. De 12 stater som för närvarande följer policyn är Florida, Hawaii, Kansas, Kentucky, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, North Dakota, Pennsylvania och Utah.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145074.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.