Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Saker att komma ihåg efter en olycka

En bilolycka kan vara en skrämmande upplevelse som orsakar intensiva känslor av oro, ilska och förvirring. Oavsett om det är en mindre olycka eller en större kollision, kan en olycka vara stressande för alla inblandade parter. Det kan uppstå mycket snabbt, men kvar så lugn som möjligt är viktigt. Bedömning av skadorna på olycksplatsen snabbt är absolut nödvändigt. Du måste vidta vissa åtgärder efter en bilolycka har inträffat. Ring Myndigheter

Ring polisen direkt efter en olycka inträffar. När myndigheterna kommer fram, kommer en polisanmälan att göras. Det kommer att ange information som till exempel orsaken till olyckan, offrens namn och olyckan plats. Om du har några synliga skador på din bil, bör polisen fortfarande bli informerad om din olycka. Den andra parten inblandade kan be dig att inte ringa myndigheterna, men de bör kontaktas oavsett.
Ta bilder

Din version av olyckan och dess konsekvenser kan vara skiljer sig från den andra berörda individen, så du måste ta bilder. Håll en kamera i bilen hela tiden för att dokumentera situationer som olyckor. Många mobiltelefoner är utrustade med kameror, så att ta bilder med en mobiltelefon kan vara lika effektiva. Detta kommer att ge bevis i fall rättsliga åtgärder är nödvändiga.
Document Information

Trots att myndigheterna kommer att sammanställa uppgifter på olycksplatsen, måste du dokumentera så mycket information som du kan. Polisen kan inte komma på scenen omedelbart. Den andra parten i olyckan inte kan vara kooperativ, så ta anteckningar så fort som möjligt. Diskuterar inte olyckan med någon annan än de myndigheter och din försäkringsagent. Om ingen är svårt skadad, få namnen på förare och passagerare. Rekord registreringsskylt nummer, bilmodeller och försäkringsbolaget av den andra föraren.
Kontakt försäkringsagent

Ditt försäkringsbolag kanske inte verkar vara viktigt för dig omedelbart efter en olycka, men du måste anmäla ansökan snarast möjligt. Kontakta ditt försäkringsbolag medan polisen är fortfarande runt. Om din telefon har skadats vid olyckan, kan du låna en från authorities.They kan hjälpa dig vidarebefordra situationen om du är fortfarande i chocktillstånd eller skadade från olyckan. Den information som du och myndigheterna samlades efter olyckan kommer att göra det möjligt för försäkringsbolaget att göra sitt jobb snabbare och mer effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145070.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.