Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man bedömer en olycksplats

I genomsnitt mer än sex miljoner trafikolyckor inträffar i USA varje år. Med en sådan svindlande antal, ska förarna vara beredda att hjälpa till om de är inblandade i, eller vittne till, en krasch. Först och främst beror säkerheten för olycksoffer och åskådare på förmågan hos en person att bedöma en scen. Genom att bedöma vad som hänt, kommer du att kunna se till att brottsoffer får snabb tillgång till professionell vård och minska risken för andra blir skadade på grund av pågående faror. Instruktioner
1

Skanna området kring olycksplatsen för att leta efter någon pågående fara. Leta efter risker, såsom trafik, nedskjutna kraftledningar eller brand, som kan orsaka ytterligare skador på olycksoffer eller personer som försöker ge hjälp. Lindra någon fara, så bäst som möjligt, innan han flyttade framåt för att hjälpa till. Om en scen är för farligt att gå in, vänta på räddningspersonal att svara.
2

Observera scenen och försöka avgöra hur olyckan orsakades och vad som hände, om du inte bevittna händelsen. Tänk där offren är och hur illa de är skadade genom att bedöma placeringen av fordon och synliga skador. Addera 3

Identifiera andra personer i området som kan bidra till att ge bistånd. Fråga åskådare om de vet första hjälpen eller HLR, samt instruera någon att ringa 9-1-1 omgående.
4

Leta efter skadade människor och avgöra hur många offer det finns. Fråga medvetna olycksoffer om någon reser med dem, kolla in bilar och det omgivande området för medvetslösa offer. Tenderar att inte svarar offer först, eftersom de kan lida av allvarligare skador.
5

Skanna scenen igen för möjlig fara för att se till att ingen ytterligare skada upprätthålls av dig eller offren. Olycksplatser kan förändras snabbt och bör utvärderas kontinuerligt för säkerheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145068.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.