Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vad kan hända med ett barn i framsätet när krockkudden?

En krockkudde fungerar som en säkerhet komplement till ett säkerhetsbälte genom att hjälpa till att hålla huvudet och överkroppen från att träffa insidan av fordonet vid en kollision. En luftkudde hjälper också att minska skadan genom att sprida ut effekterna av en olycka mer jämnt över kroppen. Designad för att skydda vuxna under en krasch, kan en distribuera krockkudden skadar allvarligt ett litet barn som åker i framsätet på en bil. Överväganden

När föraren av ett fordon slams på bromsarna eller oregelbundet styr för att undvika en kollision, kan detta tvinga potentiellt ett barn i framsätet som ska accelereras mot instrumentbrädan. Barn som inte är fastspända i bälte, är för liten för att på lämpligt sätt passa i bältet eller är felaktigt placerade i en bilbarnstol, inför risken av en krockkudde skada. Enligt University of Oklahoma Police Department, en krockkudde placerad på passagerarsidan av fordonet kan blåsas upp i en hastighet av upp till 200 mph, och kraften kan skada små barn ålder 12 och under, om de är nära krockkudden när det distribuerar.
Betydelse

barn ridning i framsätet på en bil kan upprätthålla allvarliga och ibland dödliga skalle frakturer eller hjärnskador på grund av trubbigt våld trauma luftkudden distribuerar. Skräp och gas produceras av driftsätta luftkudden kan orsaka brännskador och kemisk irritation, särskilt i ansiktet. Andra möjliga skador inkluderar halsryggen skador, nackskador, mjukdelsskador, såsom skador på senor, ligament och muskler, ögonskador och övre frakturer extremiteter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145066.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.