Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vad orsakar allvarliga olyckor Traktorsläp?

Många förare blir nervösa när de ska köra i nära anslutning till en traktor på grund av storleken av dessa fordon. När dessa stora fordon är inblandade i en olycka, särskilt när ett annat fordon är inblandat blir olyckan ofta allvarliga där människor skadas eller dödas. Orsakerna till dessa olyckor varierar. Några av dessa orsaker är specifika för traktorns släp. Driver Error

många olyckor dragbil trailer, en del av förarens fel är inblandad. I vissa fall kan föraren manövrera fordonet utan ordentlig vila. En trött förare gör fler misstag än en utvilad en. Andra förare fel ofta görs av förare dragbil trailer inkluderar följer för nära, ta hörn eller kurvor för snabbt och fortkörning. Lagar är på plats för att hjälpa dragbil trailer förare får tillräckligt med vila för att köra bra, men dessa lagar kan vara svårt att genomföra, särskilt för fristående entreprenörer.
Ouppmärksamhet

Sedan dragbil trailer förare tillbringar mycket tid på vägen, blir det lätt för dem att bli distraherad och inte betala vaksam uppmärksamhet på vägen och de runt omkring dem. Lastbilsförare kan bli distraherad av sin mobiltelefon medan de kör. Föraren får också köra samma rutt flera gånger och är så förtrogen med den väg som han kör något automatiskt. Detta kan orsaka honom att undgå att märka andra förare som kan bromsa eller sammanslagning på vägbanan, vilket orsakar en olycka.
Utrustningsfel
p Alla traktor trailers är tänkta att kontrolleras ofta för att säkerställa att de är säkra att vara på väg. Men slutföra vissa företag inte dessa kontroller så ofta som de borde. Detta kan resultera i en traktor med dålig utrustning, såsom broms utbrändhet och däck som inte längre är säkra att använda. Vissa traktorns släp använda även regummerade däck, vilket kan orsaka en olycka om vidareutnyttjande slitbanematerialet faller bort av däcket under körning.
Traffic Flow

trafiken runt en traktor kan orsaka en olycka som involverar lastbilen. Några andra förare på vägen kör slarvigt runt traktorns släp, som vävning in och ut i trafiken, styckning framför traktortrailer eller inbromsning plötsligt framför lastbilen. Förare av mindre fordon ofta inte inser att en traktor inte kan stoppa eller väja lika lätt som bilar och mindre lastbilar kan. Därför, när en annan bil kör hänsynslöst, kan traktorn trailer föraren hamna i en olycka snarare än att kunna undvika det.
Laster

belastningar som en traktor trailer drag varierar kraftigt - från mat för stormarknader till byggmaterial. Några av dessa laster är inne i en sluten släpvagn, medan andra är fastspänd på ett flak trailer. Om lasten inte är ordnad på rätt sätt med rätt viktfördelning, kan en olycka inträffa. Till exempel är om för mycket vikt på fram-eller baksidan, kan stoppa vara svårare eller släpvagnen kan gunga mer än normalt. Likaså om lasten på ett flak trailer inte är fastspända kan material falla av lastbilen, vilket orsakar en allvarlig olycka med några fordon som kör bakom lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145064.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.