Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Orsaker till trafikolyckor

Trafik vrak allt från mindre fender-Benders till dödsolycka olyckor. Orsakerna till trafikolyckor varierar mycket, men i slutändan föraren fel resultat i de flesta incidenter. Att känna de viktigaste orsakerna till trafikolyckor och sätt att förebygga olyckor kan hjälpa till att förebygga incidenter. Utrustningsfel

Operator fel orsakar flest trafikolyckor, och ibland fel på utrustningen som orsakas av operatörerna passivitet leder till ett vrak. Defekta bromsar på grund av låg bromsvätska eller slitna bromsbelägg skapar större bromssträcka, vilket resulterar i påkörningar bakifrån. Slitna däck från felaktig inflation eller underlåtenhet att rotera kan resultera i en plötslig punktering när du kör. Båda dessa exempel kan förebyggas genom regelbundet underhåll.
Distraherad Driver

förardistraktion orsakar 25 procent till 50 procent av trafikolyckorna, enligt Mark Edwards, chef för trafik Säkerhet vid American Automobile Association. Sms och tittar på nontraffic-relaterade sevärdheter under körning resulterar i de flesta distraktion kollisioner. Andra orsaker är att justera radio eller CD-spelare, och talar i en mobiltelefon. En distraktion kan bara ta en stund, som att vända för att prata med ett barn, för en händelse att inträffa, vilket resulterar i en olycka.
Driver Trötthet

Den amerikanska National Traffic Safety Administration rapporterar 100.000 olyckor inträffar varje år i USA på grund av sömniga förare. De vanligaste gånger för sömnig körning olyckor händer mellan 23:00 till 08:00 och middag till 02:00 Förare bör ta pauser varannan timme på långa resor och dra över och sluta när dåsighet uppträder. Addera rattfylleri

rattfylleri påverkar svarstiden under körning, och konton, i några år för över 50 procent av dödsolyckorna på helgen. Vänner och familj skulle aldrig låta en älskad kör under påverkan av alkohol eller droger. Ha en utsedd förare åtagit sig att inte dricka förebygger potentiella allvarliga olyckor. Körning under påverkan kan också resultera i förlust av körkort och potentiella fängelse.
Fortkörning

köra över hastighetsgränsen minskar reaktionstiden för plötsliga stopp eller skruvat. Det också kraftigt ökar effekterna av en olycka. Den Insurance Institute for Highway Safety rapporterar att vid ökning från 40 mph till 60 mph, den energi som frigörs i en auto kollision mer än fördubblas.
Väder

Drivrutiner behöver sakta ner under dåligt väder. Regn, is och snö minska dragkraft och synlighet. Dimma minskar också synlighet. Starka vindar kan göra att bilen plötsligt svänga när du kör. Förare bör vara medveten om väderförhållanden före körning, och se till att däcken har gott om mönsterdjup. Öka avståndet bakom andra fordon, eftersom bromssträckan ökar dramatiskt på våta eller isiga vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145061.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.