Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Jeep Rollover Faror

jeep fordon har framgångsrikt tillverkats och använts i över 50 år. De fick sin start när en liten utility vehicle behövdes för militära operationer, som snart skulle omfatta världskriget. Ett av de mest lyckade exemplen var Willys Jeep, som hamnade militärens fordon valet, vinna stort kontrakt. Jeepar har alltid haft en del problem med välta och tur olyckor eftersom deras uppfattning. Varje Jeep ägare bör bekanta sig med några av sina mer farliga egenskaper. Chassihöjd

Jeepar har tillverkats i kort hytt och SUV hytten över varianter. Suspensionen clearance, eller höjd, i båda fallen från chassit till marken yta sitter onormalt hög i jämförelse med andra personbilar. Den ökade höjden förskjuter tyngdpunkten uppåt, vilket gör Jeep top-heavy, både i svängar och terrängförhållanden yta. Benägenheten för vältning ökar dramatiskt.
Narrow axelavstånd

smal hjulbas jeep fordon minskar dess stabilitet i sidled, både i svängar och off-road applikationer. Det tar mindre kraft för att förflytta fordonet i sidled än ett fordon med en bredare hjulbas. Medium eller tung tvära svängar kan resultera med de inre hjulen lämnar marken, momentant förlorar dragkraft. Återhämtning kan vara svårt när däcken åter. Tillsammans med den ökade chassihöjd stiger risken för vältning risken exponentiellt.
Overload

Flera passagerare eller last som överstiger tillverkarens gränser, höjer centrum gravitation ytterligare vilket ökar rollover potential och oberäkneligt hantering vid medelhårt och hårt svängar. Over-loaded Jeep takräcken, extra passagerare som rider i den bakre sängen eller sluten trunk område, bidrar alla till top-tunga förhållanden.
Deficient Roof Styrka

Enligt en undersökning av Insurance Institute for Highway Safety 1997-2005, i 12 stater, de svagaste tak i stadsjeepar testade orsakat flest dödsolyckor. Jeep Grand Cherokee toppade listan som ett av de fordon som hade ett tak som krossade eller kollapsade med utövandet av endast en och en halv sin egen vikt. Jeepar som inte har störtbågar eller burar orsakar fler dödsfall än fordon som har starka strukturella tak medlemmar.
Dörrlås
dörr

Jeep spärrarna är benägna att tidig öppning under en rollover olycka. Spärrarna inte låsa ordentligt, och när de utsätts för våldsamma krafter, de fjädrar öppna och mata passagerare från fordonet.
Glass

Jeepar inte är utrustade med laminerat säkerhetsglas som krossar vid nedslaget men förblir strukturellt intakt. I händelse av en vältning, kan passagerarna kastas ut genom glasen, snarare än som finns i bilen. Ett problem existerar med Jeep
säkerhetsbälten

säkerhetsbälten, i att de inte automatiskt tillbaka och håll passagerarna tätt under en överrullning olycka. Detta resulterar i en hög passagerarkapacitet utstötning takt från dörrar eller glasytor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145055.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.