Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Främsta orsakerna till trafikolyckor

Varje år över 5 miljoner trafikolyckor inträffar, ungefär en femtedel av dessa är dödlig. Det finns alltid en orsak när en trafikolycka inträffar. Att vara medveten om de faktorer som sätter du löper störst risk för att vara inblandade i en potentiellt dödlig vrak kan hjälpa dig att undvika att köra i riskfyllda situationer. Förardistraktion

distraherade förare är nr 1 orsaken till trafikolyckor. Vanliga källor till distraktion inkluderar talar i en mobiltelefon, ringer en mobiltelefon, SMS, äta mat, makeup, läsa böcker eller tidningar, nå för ett objekt inuti bilen och tittar på något som pågår utanför fordonet. Enligt en studie från National Highway Traffic Safety Administration och Virginia Tech Transportation Institute, 65 procent av bil kollisioner och 80 procent av alla bilar kollisioner är resultatet av någon form av förarens distraktion som inträffade inom tre sekunder efter olyckan. Du kan avsevärt eliminera dina chanser till en trafikolycka genom att hålla ögonen på vägen när du kör.
Rattfylleri

Tiotusentals dödsfall inträffar varje år på grund att rattfyllerister som orsakar trafikolyckor. En rattfyllerist har en nedsatt hörsel och syn, minskad muskel samordning och långsammare än normalt reaktionstider. Den rattfyllerist överlever ofta en dricka-relaterad krasch men dödar oskyldiga människor. Trots att lagen i alla 50 stater anser att du bara kan utfärdas en DUI när din alkohol i blodet är 0,08 eller högre, kan även en BAC nivå på 0,01 försämra din förmåga att köra säkert. Det är viktigt att välja en person att fungera som din utsedd förare när du planerar att dricka och reser alla avstånd efteråt.
Fortkörning

Nästan en- tredjedel av alla trafikolyckor orsakas av att förare bortser hastighetsgränsen. Ju snabbare en person kör, desto långsammare hans reaktionstiden kommer att vara om han behöver för att reagera för att stoppa en trafikolycka. Körning i hög hastighet innebär även en större inverkan på den mänskliga kroppen när en kollision inträffar, vilket gör döden mer troligt.
Regn

Många trafikolyckor inträffar i regn eftersom regnet minskar förarens sikt. Regn gör även vägar slick, vilket fordon att sladda vid inbromsning eller spinna utom kontroll. Regn är särskilt oroande på platser som Kalifornien där det sällan regnar, eftersom förarna glömmer hur man kör i den. Det finns två typer av förare som är på en betydande risk för trafikolyckor vid körning i regn: skygga förare och vårdslösa förare. Skygga förare har en tendens att överskatta hur farligt väderförhållandena är och kör mycket långsammare än vad som krävs, vilket orsakar trafik att backa upp och göra påkörningar olyckor mer troligt. Vårdslösa förare, å andra sidan, ignorera de farliga förhållanden de kör in och får köra vid höga hastigheter. Vårdslös körning gör dem mer benägna att förlora kontrollen över sina fordon.
Tailgating

Tailgating uppstår när en otålig förare färdas alltför tätt bakom bilen framför honom. Tailgaters ofta inte reagerar i tid när bilen framför dem plötsligt bromsar. Bruket att knacka sina bromsar i ett försök att få en tailgater att backa är också mycket farligt och resulterar i onödiga trafikolyckor. Förare ska alltid lämna tillräckligt utrymme mellan dem och bilen framför dem och kör i hastigheter som ger dem möjlighet att stoppa i tid om bilen framför dem plötsligt stannar. Addera kör rött ljus och stoppskyltar

Många trafikolyckor inträffar eftersom en förare antingen av misstag eller frivilligt bortser en stoppskylt eller rött ljus. Röda lampor och skyltar stopp existerar specifikt att få oss att sluta köra när bilar kör mot oss. För att undvika att få i rött ljus eller stoppskylt olyckor, alltid titta åt båda hållen för att söka för mötande bilar innan du fortsätter genom en korsning, även när du har ett grönt ljus.
Driver Trötthet

Det är självklart att en person som har svårt att hålla sig vaken har inga företag driva en flera tusen pund fordon. Fortfarande många människors upptagna scheman råd med dem inget annat val än att komma bakom ratten sömnbrist. En sömnig förare har svårt att uppfatta, reagera och reagera på sin omgivning medan på vägen. Om du någonsin känner att du kan somna vid ratten, är det bäst att dra över och ge dig själv en snabb 30-minuters tupplur innan du hämtar tillbaka på vägen.
Utrustningsfel

Trots att lagen kräver att tillverkare att producera fordon som uppfyller minimikraven på säkerhet, bildelar gör ibland fel. Bromsfel, blowouts däck, slitbaneseparation, samt styrning och fjädring misslyckande är de typer av fel på utrustningen som oftast leder till trafikolyckor. Du kan kraftigt eliminera risken att få ett utrustningsfel-relaterad olycka genom att ha en mekaniker regelbundet inspektera ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145038.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.