Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vilka är orsakerna till auto olyckor?

I USA har över 30.700 människor dödades i bilolyckor under 2009, enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Vissa olyckor är verkligen oundvikligt, men majoriteten av dem orsakas av någon typ av drivrutin fel. Att känna de viktigaste orsakerna till bilolyckor och hur man undviker dem kan vara en stor hjälp för att minska dina chanser att skada eller död på vägen. Distraktion

distraherad körning inträffar när föraren av ett fordon inte betalar full uppmärksamhet på vägen eftersom han är upptagen av en annan uppgift, som att prata eller skicka sms på en mobiltelefon, äta eller dricka, använda ett navigationssystem eller byta radiostation. Även en tillfällig förfaller i uppmärksamhet på vägen kan leda till en olycka om föraren missar en stoppskylt eller rött ljus eller underlåter att märka att ett fordon framför sig har avtagit eller slutat. NHTSA rapporterar att 20 procent av krascher som orsakar personskador i 2009 distraherad inblandade förarna.
Nedskrivningar

förare som är påverkade av alkohol eller droger är en av de främsta orsakerna till bilolyckor på grund av deras osäkra motorik och långsammare reaktionstider. En annan allvarlig form av nedskrivningar är förarens trötthet, enligt Peter Kissinger, ordförande i AAA Foundation, försämrar dåsighet förarens omdöme och minskar medvetenheten precis som alkohol och droger gör. Detta skapar en farlig situation både för nedsatt föraren och för alla andra förare på vägen.
Väder

Bilolyckor ökar ofta under dåliga väderförhållanden eftersom regn, snö och is gör vägarna hala och kan försämra sikten. En bilens däck kan lätt tappa greppet på våta eller isiga vägbanan, vilket gör att fordonet att glida eller spinna utom kontroll och eventuellt slå en annan bil eller icke-levande objekt. Av denna anledning är det viktigt för förarna att möjliggöra extra restid under dåligt väder och vara extra noga att köra försiktigt.
Hastighet

Nästan en tredjedel av alla dödsolyckor har hög hastighet som en faktor, enligt Förespråkar för motorväg och Auto Safety. Fortkörning ökar chanserna för en olycka på grund av högre hastighet, desto längre tid tar det för ett fordon att sakta ner till ett stopp när bromsarna används, vilket gör det mycket svårare att undvika kollisioner.

Oerfarenhet

nyligen licensierade förare har helt enkelt inte de år av erfarenhet av att köra i olika typer av villkor som äldre förare har. Som ett resultat, är unga förare mellan 15 och 20 inblandade i tre gånger så många dödsolyckor som förare i andra åldersgrupper. Många tonåringar tenderar att vara lätt distraherad och har en känsla av osårbarhet som kan visa sig dödliga på vägen, men har föräldrar som sätter reglerna och övervaka bilanvändning kan kraftigt minska en tonåring s chanser att råka ut för olyckor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145036.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.