Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Mercedes Technology av åttiotalet

Mercedes är känd för sina lyxiga bilar och för den teknik de pionjär och förfina . De fortsatte nyskapande under 20-talet , med många säkerhetsfunktioner innovationer som kommer under 1980 . Traction Control

Mercedes var en av de tidiga pionjärerna inom traction control och stabilitet kontrollsystem , introducera sin första 1986 . Dessa datorbaserade system bidra till att upprätthålla dragkraft genom att köra mer kraft till hjulen med mest kontakt med marken .
Säkerhetsbälten

höftbälten och trepunkts- selar länge hade använts i bilar , var Mercedes första att erbjuda säkerhetsbälten med förspända selar . Denna innovation kom i själva 1980-talet och så småningom blev vanliga i varje bil på vägen .
Krockkuddar

General Motors introducerade de första krockkuddarna på 1970-talet , men deras krockkuddar var självständiga system som inte fungerar i harmoni med resten av bilen . År 1980 , bundna Mercedes deras krockkuddar till sin förspända säkerhetsbälten för att få dem att fungera som en integrerad enhet , vilket maximerar fördelarna ur säkerhetssynpunkt med båda teknikerna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145033.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.