Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Prius Rescue Säkerhet

hybridfordon, som Toyota Prius, använd två olika kraftkällor, en bensinmotor, samt en hög spänning batteri, som kan innebära fara för akut första responders. Det finns några ytterligare överväganden när det handlar om hybrider, men för det mesta, första responders är varken mer eller mindre fara än när det handlar om en traditionell gas motorer fordon. Närma

räddningspersonal alltid bör närma en handikappad fordon från sidan, för att undvika att vara i vägen för fordonet bör det svalla fram i rörelse. Detta gäller särskilt med hybridfordon, som deras tysta motorer kan vilseleda räddningspersonal att tro att fordonet redan är inaktiverad. Om möjligt, vända bilen och sätta den i parken genom att trycka på "P"-knappen ovanför växelspaken och trycka på "Power" tändning knappen en gång, sitter på höger sida om ratten, där en traditionell nyckel tändning skulle placeras. Kontrollera instrumentpanelen "Redo" lyser inte upp. Addera Automatisk avstängning

Enligt Consumer Reports, har Toyota en switch akut avstängning som stänger av höga spänning kraftsystemet i händelse av krockkuddarna löser ut. Andra hybrid tillverkare har liknande växlar auto cutoff i händelse av en olycka, men det omfattar fortfarande inte förekomsten av mindre olyckor där föraren kunde vara medvetslös utan krockkuddar utlöses.
Säkerhet Registrering

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, har det funnits noll rapporterade dödsfall till följd av första responders utför räddningsaktioner på hybridfordon. Tillverkare av hybridfordon har placerat losstagning manualer på nätet för alla modeller, liksom erbjuds praktisk säkerhet kurser till akut första responders.
Högspänningskablar

Tillverkarna har belagt alla högspänningskablar med orange plast tråd omslag (som med de flesta traditionella bilar). Hybridfordon har också utformats för att inte inkludera högspänningskablage där fordon "cut punkter" förekommer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145025.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.