Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man bestämma hastigheten på en bil med längden av ett Skid Mark

Harsh bromsning i en bil orsakar däcken att låsa, vilket resulterar i bilen sladd. De bromsspår skapas under denna process kan användas för att uppskatta hastigheten bilen färdades när bromsarna pressades. Detta kan sedan användas för att avgöra vem som var att skylla på en trafikolycka eller om några trafikförseelser inträffade. För att bestämma hastigheten på den bil du behöver för att slutföra en formel baserad på längden av skid märket, bromseffekten på bilen och dra koefficient av vägen. Saker du behöver
Måttband
Calculator
Visa fler instruktioner
1

mäta varje enskild skid märke med ett måttband. Anteckna mätningen för varje varumärke arbetar i fötterna. Om du arbetar ut hastigheten baserat på en enda skid märke sedan hoppa över steg 2.
2

Träna den genomsnittliga längden av de bromsspår genom att lägga avstånden tillsammans innan dividera med antalet bromsspår . Addera 3

Beräkna bromsverkan på fordonet. Använd bromsspår befunnits fungera ut bromsverkan. Varje märke kvar av en bakre däck räknas för 30 procent medan varje framhjul varumärke räknas för 20 procent. Till exempel, om du hittar en bakre märket hjul sladd och två framhjul bromsspår då bromseffekten skulle motsvara 70 procent.
4

Hitta en uppskattning för luftmotståndskoefficient på vägytan. Detta representerar vägar bidrar till att stoppa bilen. Till exempel den genomsnittliga luftmotstånd för asfalt är mellan 0,5 och 0,9 medan en isig yta har en mycket lägre koefficient på mellan 0,1 och 0,25.
5

Bestäm vilken hastighet bilen färdades. För att beräkna en uppskattning multiplicera den genomsnittliga sladda avståndet med 30 sedan multiplicera denna siffra med den bromsverkan sedan multiplicera denna sista siffran med luftmotstånd. När du har slutfört de multiplikationer räkna ut kvadratroten av detta nummer för att hitta den uppskattade hastigheten. Till exempel om den genomsnittliga skid var 150 meter, var den bromsverkan 0.6 och luftmotstånd var 0,5 då den uppskattade hastigheten skulle vara 36.74 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145023.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.