Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Toyota Krav på elektromagnetisk kompatibilitet

Elektromagnetiska störningar (EMI) avser elektroniska signaler från alla källor, t.ex. en mobiltelefon eller ens andra bildelar som stör driften av en bils elektronisk utrustning. Kompatibilitet innebär systemets elektronik inte får störa varandra och måste skyddas från yttre inblandning. Toyotas problem med oavsiktliga acceleration har tagit upp frågan om EMI orsakssamband och krav från biltillverkaren för att säkerställa kompatibilitet. Inblandning utifrån

Nästan alla elektroniska apparater avger någon typ av elektromagnetisk signal med risken för störningar. Till exempel sjukhus har skyltar som berättar dem som anger att stänga mobiltelefoner på grund av oro för att de kan avge en signal som kan störa viktig sjukhusutrustning. För en mobil enhet som en bil det inte kan vara ett tecken för att stänga av all elektronik som ett fordon passerar. Så när Toyotas bilar passerar sådana elektroniska källor som flygplatsavgifter radar, biltvättar och mobilmaster telefon, får de inte påverkas av dem.
Inside Interference
Drivers

och passagerare i Toyota fordon medföra många typer av elektroniska apparater ombord, t.ex. mobiltelefoner, så Toyota måste se till sina fordon inte kommer att påverkas av dessa vardagliga objekt. Enligt Förenta staternas Department of Transportation, utredningar pågår för att fastställa omfattningen, om någon, av EMI problem i bilar.
Inre Interference

Internt störning hänvisar till samverkan mellan alla en bil elektronik. Till exempel, när lamporna tänds, är en elektronisk signal. Denna signal får inte ha en oavsiktlig konsekvens av att aktivera något annat system. När en förare pressar ner på en Toyota accelerator, omvandlar den rörelsen till en elektronisk signal, som går till den inbyggda datorn. Datorn beräknar sedan den korrekta positionen för motorns spjäll, som sedan snabbar eller saktar motorn. Om denna signal blir förvrängd vid något skede, då motorn inte svarar så föraren indikeras. Även om det inte finns några bevis för att de fastnat acceleratorer på Toyota orsakades av EMI, är det fortfarande en möjlighet att Toyota och andra tillverkare måste överväga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145020.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.