Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur Pull Out Stuck Lastbilar

Många förhållanden bidrar till lastbilar glider av vägen och fastnar. Lera, is, snö eller andra hinder orsaka off road lastbilar att förlora inköp och konspirerar för att hålla lastbilen i fast plats. Med ett annat fordon, företrädesvis fyrhjulsdrift utrustad, och några riktigt placerade remmar, dra fastnade lastbilen upp och ut ur brummande. Använd några beprövade metoder för att minimera extra skador på fast fordonet. Saker du behöver
bogsera fordon med dragkrok
Tow band med krokar
Hi-lift jack
Spade
Wire river
Sand
Visa fler instruktioner

1

Titta under fastnat lastbilen för att se om bilen är "högt centrerad" på några stenar eller hinder. Hög centrerad innebär att trucken är på toppen av ett föremål som orsakar att hjulen inte helt vidröra marken. Om trucken är hög centrerad greppa hi-domkraft. Gräva ut någon snö, lera eller sediment runt lastbilens hjul och lägg sanden till några isiga områden. Använd kabeln galler att gå på för inköp om marken är hal eller isig.
2

Placera hi-lift domkraften under ett hjulhus eller fast föremål under flaket. Plantera basen av uttaget på så nära jämn yta som möjligt. Lyft bilen med domkraften tillräckligt för att driva spaden under lastbilen och skjut föremålet ur bilens undersida. Försök inte att krypa under uppallad truck för att få hindret. Tryck ut den med spade eller annan lång stolpe. Addera 3

Sänk bilen och ta bort domkraften. Har en assistent tillbaka dragfordonet till den fastnade lastbilen så nära som möjligt inom 5 eller 10 meter. Håll baksidan av bogserfordonet inför baksidan av den fastnade lastbil. Fäst bogsera rem krok till en av de fastnat lastbilar bogsera loopar på baksidan av riggen. Titta efter dessa under flaket och nära den bakre änden. Fäst den andra bogsera rem krok till dragfordonet s bogsera loop.
4

Sätt fast trucken i friläge och se nödbromsen är avstängd. Tilldela en "watcher" för att övervaka en samordnad avveckling av lastbilen. Har en annan person köra dragfordonet. Samordna handsignaler för att gå, stoppa eller bromsa.
5

Har dragfordonet långsamt börjar att tums framåt tills bogsera bandet är tight. Inte gun dragfordonet, låt bogsera rem långsamt åt. När tight, sätta bogsera fordon till en låg växel och börja dra fastnat lastbilen upp och ur den besvärliga. Bogsera den till platt och jämnt underlag och bort från morra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145011.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.