Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Säkerhetsfunktioner för en ny bil

The National Highway Safety Organisation rapporterar att dödsfall från trafikolyckor under 2008 närmade de lägsta nivåerna sedan the1950s. Med tanke på det ökade antalet bilar på vägarna, måste detta, åtminstone delvis, hänföras till förbättrade säkerhetsfunktioner inom nya bilar. Av dessa säkerhetsfunktioner, sju är av särskild betydelse. Sidokrockkuddar

Lagen har länge krävt att tillverkarna utrusta alla bilar med dubbla krockkuddar på både passagerar-och förarsidan. Dessutom kan tillverkarna utrusta nu bilar med sidokrockkuddar för att skydda sig mot eventuella påverkan på sidan av bilen. Dessa förhindrar att föraren och passageraren huvuden från att slå mot styva delar av bilens ram. Kvar inne i bilen
Energy Management säkerhetsbälten

samt säkerställa passagerare bör en olycka inträffar, säkerhetsbälten att förhindra skador som orsakats av slag med invändiga delar av bilen. Tillverkar nu alltmer installera funktioner energiledningssystem inom ett säkerhetsbälte för att kunna ge vid en krock och därmed förhindra överbelastning på bröst och axlar. Ett sätt att de gör detta är genom att införliva sömmar som tårar successivt under tryck.
Låsningsfria bromssystem

ABS eller låsningsfria bromssystem , undvika att bromsarna låser när de är över-energiskt tillämpas. Denna situation uppstår vanligtvis när en novis, eller ens erfarna, föraren panik i en hög stress situation. Eftersom ABS förhindrar att bromsarna låser sig, förarna kan fortfarande styra och upprätthålla åtminstone viss kontroll över sina fordon.
Traction Control

Denna funktion förhindrar däcken glider när föraren försöker accelerera för snabbt, vanligen under våta förhållanden. Traction control begränsar strömmen från motorn, eller bromsar till det hjul är nödvändig, för att bibehålla maximal dragkraft mellan däcket och vägen.
Deformationszoner

Automobile tillverkare tillverkar bilar med inbyggd deformationszoner. Denna funktion håller föraren och passageraren säker genom att säkerställa att, under en krasch, är den energi som absorberas på ett förutbestämt sätt. I huvudsak innebär detta, så mycket som är möjligt, att endast delar av bilen där det inte finns några människor kommer skrynklar.
Back Up Sensor Systems och kameror

Många nya bilar är nu utrustade med en back up sensorsystem för att förebygga olyckor när föraren säkerhetskopierar. En sensor i den bakre delen av bilen avger ett ljud för att varna föraren när den bakre delen av hans bil är i närheten till ett annat objekt. Dessutom tillverkar passa några nya bilar med en kamera på baksidan så att föraren tydligt kan se när du säkerhetskopierar.
Elektroniska stabilitetssystem

biltillverkare gradvis införa dessa system i fler och fler nya bilar, enligt CarsDirect, och de är särskilt användbara vid kurvtagning. Genom att samordna både ABS och Traction Systems kontrollsystem, däcken halkar och slirar mindre medan dragkraften mellan däcken och ökar trafiken. Dessutom är dessa system är ansvariga för kontrollen av "gir" på din bil, vilket resulterar i mindre side-to-side gunga, eller rulle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144999.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.