Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vad blåser krockkuddar ?

Krockkuddar är standardutrustning på de flesta nya bilar . De är kuddar som distribuerar vid kollisioner , och är utformade för att fungera tillsammans med säkerhetsbälten som extra säkerhetsanordningar . Förutom den lätta krockkudden innefattar varje modul en uppblåsare enhet . Typer

Frontalkrockkuddar skydda åkande i framsätet , och förarens krockkudde är inne i ratten , medan passagerarens airbag i instrumentpanelen . Sidokrockkuddar som skyddar i sidokollisioner är mindre vanligt , men erbjuds nu som standardutrustning för vissa fordon .
Inflationen Trigger

Frontal eller nästan frontalkollisioner orsakar flesta krockkuddar att distribuera . Den erforderliga utbyggnaden trigger kan jämföras med att slå en fast vägg vid 8 till 14 miles per timme . De flesta krockkuddar kommer att använda under en bil eld som uppgår till 300 till 400 grader Fahrenheit , vilket är en säkerhetsåtgärd för att förhindra explosion av uppblåsningsenhet .
Efter Deployment
< p > Under driftsättning , fyller en tändningsprocessen krockkudden med gas , och deflation uppstår när gas strömmar ut genom ventiler . Damm -liknande partiklar kan också frisläppas , som består av majsstärkelse eller talk som används för airbag smörjning. Hals -och ögonirritation kan bli följden av dessa partiklar , och astmaattacker kan förekomma hos personer med detta villkor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144993.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.