Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur Side Impact dörrbalkar Arbete ?

När en olycka resulterar från en sidokollision , kan dörrbalkar skydda passagerarna . Utan dörrbalkar det finns lite att hålla en passagerare från träffpunkten . Som av 2010 , gör ganska standard säkerhetsutrustning för dörr sidokrockskydd för att ge en säkrare resa . Side Impact dörrbalkar

Sidokollisionsskydd dörrbalkar är en säkerhetsfunktion i moderna bilar för att skydda förare och passagerare . När en olycka inträffar , dörr balkar arbete genom att absorbera den energi som skapas under kollisionen .
Typer

Sidokollisionsskydd dörrbalkar kan vara av stål eller aluminium . Ståldörr balkar resulterar i en tyngre fordon , vilket leder till en mer stabil ram för bilen . Men tyngre bilar använder också mer bränsle för att driva och därför ersätts av aluminium balkar . Aluminiumprofilerna ger samma typ av säkerhetsfunktion med lägre vikt gör bilen mer bränslesnåla och lätt .
Popularitet


Med den ökande storlek och höjd fordon på vägarna , inklusive stadsjeepar och minivans , har sidokrockskydd blivit en mer populär säkerhetsfunktion för bilar av alla storlekar . Balkarna ger extra skydd under tillfällen då mindre bilar kan drabbas av en större SUV .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144985.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.