Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Vespas >> Content

Hur man kör en Vespa Scooter

Kort efter slutet av andra världskriget, utformade Enrico Piaggio en motorcykel med lätt att byta däck, som är bekväm att rida och inte få föraren smutsiga. Piaggio heter scooter Vespa eftersom det såg ut som en geting, vilket är vad "vespa" betyder på engelska. Oavsett om du hyr den för att köra runt Italien eller du köpte en för att komma runt staden, lära sig rätt sätt att köra din Vespa scooter är viktigt. Saker du behöver
Vespa skoter
Visa fler instruktioner
1

Hitta bensinkranen på din Vespa. Det är en switch under framför din plats. Skjut den från längst till vänster, som är stängd, till mittläget, vilket är öppet. Den högerextrema position på switchen är gasen reservtank, som är där du byter det när du träffar den punkt som du behöver gå till bensinstationen.
2

Dra spaken på vänster helt ner till styret att koppla in kopplingen och rotera det vänstra handtaget mot den främre en position från den längst den roterar bakåt. Längst läge mot baksidan är första växeln, och en position framåt från det är neutralt. Kugghjulen är markerade med en linje på handtaget och styret. Släpp kopplingshandtaget.
3

Skjut nyckeln i tändningslåset ovanpå strålkastaren och vrid den till läget på. Håll höger handtag på styret, vilket är gasspjället, drog bara något mot dig och sparka kicken pedal vid höger sida av bakhjulet, med din högra fot.
4

Tryck kopplingen spaken nedåt, och vrid vänster handtag till första växeln. Fortsätt att hålla kopplingen i när du slår på gasen på höger styret något. Låt kopplingen ut långsamt och Vespa börjar röra sig.
5

Skift när du träffar den högsta hastighet du känner dig bekväm att gå på första växeln. Släpp gasen, dra kopplingen i och flytta växlarna så att pilen på linjerna växellägen upp med markeringen för sekund på styret. Upprepa denna process ställer upp pilen med tredje växeln, och så vidare, för att flytta upp genom växlarna.
6

Applicera bromshandtaget på höger handtag, liksom bromspedalen på höger sidan av golvet för att sakta ner, och nedväxling genom att dra kopplingen och flytta ner en växel. Upprepa denna process tills du kommer till andra växeln. Håll ned kopplingen på vänster handtag och broms på höger handtag att stoppa Vespa. Växling till neutralläge. Om du kommer till ett stopp i växeln och kopplingen är inte engagerad, scootern bås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/vespas/144745.html

Previous:
Next:

Vespas

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.