Vad gör bränsleinsprutarna Brand på en 92 Blazer

De sena 80-talet och 1990-talet var en övergångsperiod tid för alla motorer i USA -? Särskilt stora V-8s. Det var under denna tid som motorer övergått från old-school förgasning och distributör antändning till fullt moderna injektionsport bränslesystem. Men förändringen skedde inte över en natt, bränsleinsprutning som de som används i 1992 Blazer representerade ett slags hybridisering av det gamla och det nya, inte-så-felande länken mellan förgasare, distributörer och multi-port bränsleinsprutning. Hur TBI anläggningsarbeten

blick på varje motor med spjällhus injektion, och du skulle bli förlåtna för att göra antagandet att den använde en förgasare. Denna initiala likhet härrör från det faktum att spjällhuset injektion såg användning främst som ett sätt att dra nytta av elektronisk bränsleinsprutning utan att behöva kasta helt nya grenrör och huvuden. Spjällhuset är arbetshästen i något TBI-system, det ser ut och fungerar precis som en förgasare, men istället för interna bränslepassager, använder den ett par av elektroniskt styrda bränsleinjektorer pekar nedåt på TB borrningarna
<. br> Insprutare Construction

Injektorerna i detta TBI systemet är magnetventiler, precis som mindre multi-port injektorer. Botten av injektorn har ett hål i den, och att hålet är normalt ansluten med en sfärisk kulventil. En stång som kommer ut ur den övre delen av ventilen går upp genom injektorn, en magnet lindade runt toppen av stången passar tätt inuti injektorhuset. En spole av tråd lindad runt insidan av huset förvandlar huset i en elektromagnet när elektricitet passerar genom viran. När elektromagneten magnetiseras, det skjuter kulventilen uppåt och från sätet, i strömlöst, skjuter en fjäder kulventilen tillbaka ner. Senare injektor designer fick bort bollen till en mer exakt nålformad ventil.
Injector Firing

elektromagnet i injektorsolenoid får sin ström från motorns styrenhet. ECM är truckens dator, och den samlar information från flera olika sensorer för att avgöra när att öppna spridarna och hur lång tid att hålla dem öppna. Vid högre varvtal, eller när syret sensorer bestämma att motorn inte får tillräckligt med bränsle, skickar datorn elektriska pulser tidsinställda närmare varandra, och längre varaktighet. Varje gång ventilen öppnas, trycksatt bränsle till mellan 9 och 13 psi går genom injektorn runt bollen, genom hålet och ned in i motorn. Överskott bränsle levereras av pumpen återgår till tanken via bypass-stil bränsletrycksregulator.
Signalering ECM

Blazer ECM använder några grundläggande indata för att bestämma injektor triggning. Den gasspjällssensorn och avgas-monterade sensorer syre gör precis vad de låter som de gör, och grenröret absolut trycksensor talar om för datorn hur mycket belastning Motorn är under genom övervakning vakuum som finns i insugningsröret. Mer insugningsröret vakuum innebär mindre belastning på motorn, och mindre intag vakuum innebär mer belastning på motorn.
Vevaxel Positionering

intressant notering här är att detta TBI Systemet använder inte en vevaxel eller kamaxel sensor som nästan alla andra bränsleinsprutning gör. Istället blir här lastbilen dator sin vev-positionsinformation från en tändmodul inuti fördelaren. Detta andra, mycket enkel dator använder en sensor Hall Effect att övervaka vevaxel position och hastighet, precis som de flesta bilar tillverkade sedan 1970-talet. Senare bränsleinsprutning skulle flytta tändmodulen funktion från distributören och in i ECM, flytta Hall-sensorn på framsidan av vevaxeln, och till slut skulle klara sig utan en distributör av något slag. Ett annat exempel på hur Chevrolets TBI utgör ett fascinerande steg i utvecklingen av den moderna insprutningssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144715.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.