Vad är en ventil Bridge på en Cat 3406 B Motor

Du kan inte vara en gearhead och inte älskar stort dieslar industri,? De är cyborgen dinosaurier i bilvärlden, en fascinerande förbindningspunkterna av gammaldags design och ny. Cat 3406B är en sådan motor, med både stötstänger och en fyra ventiler per cylinder head, erbjuder 3406B den inbjudande enkelhet sekelgamla arkitektur och förutsättningar att göra nästan 1000 hästkrafter utan några interna modifikationer. Ventilen bron är en av de delar som gör detta hela monteringsarbeten. Stötstång Valvetrains

tryckstången motorn kallas så eftersom den använder en uppsättning stötstänger för att manövrera ventilerna. Kamaxeln på en tryckstång motorn sitter i motorblocket strax ovanför vevaxeln, en uppsättning lyftare rida på kamaxeln lober, som driver upp på stötstänger. De stötstänger i sin tur driva upp på botten av en vipparm spak bultad till topplocket. När den ena sidan av vipparmen går upp går den andra ner - mot den övre delen av ventilen. Vipparmen trycker ventilen öppen, och valvespring skjuter det stängt när kammen roterar och avlastar tryck nedåt.
Valve Bridge

flesta tryckstång motorer använder två ventiler per cylinder, så att änden av vipparmen har bara trycka ned på toppen av en enda ventil. Dock använder stora Cat 3406 fyra ventiler per cylinder, två ventiler för intag, och två för avgaserna. Du kanske tror att den enkla lösningen skulle vara att använda en vipparm med en kluven ände, och du skulle vara rätt om detta radmotor var konfigurerade som en V-8. Men detta kräver speciell motor en tvådelad vipparm. Den övre halvan ser ut som en vanlig rocker och den nedre delen "bryggor" de två intag eller avgasventiler. Den övre spak pressar ner på en svängande kulled i centrum av ventilen bro att manövrera båda ventilerna samtidigt.
Justera ventilbryggan

Ventilen bron, i fullt monterad form, ser ut som ett stort "T", det översta fältet på "T" vilar ovanpå ventilerna, och den vertikala delen innehåller inriktningsstiftet. Anpassningen stift, eller oket guide, utskjuter uppåt och ut ur cylindern huvudet i mellan insugs-eller avgasventilerna, den ingriper med ventilbryggan och håller den sig upp och ner på topplocket. Utan denna anpassning systemet, skulle kraften från vipparmen följa minsta motståndets väg, öppna en ventil något mer än den andra. Oket guiden säkerställer att båda ventilerna öppnas med samma belopp varje gång.
Justera ventilspel

ventilglappet är mängden av avsiktliga "slask" inbyggt i ventilsystem. Ventilspel ger lite utrymme att redogöra för termiskt inducerad metall expansion, utan lash, skulle metall expansionen orsaka ventilerna att hänga öppna något efter att motorn värms upp. Eller skulle det binda och misslyckas helt. Justera ventilspel är en viktig del i något regelbundet underhåll schema, och det är lite annorlunda på en motor med ventilbryggorna. På denna motor, ska du vrida justerskruven på vipparmen, så att du verkligen kollar piskan mellan ventilen bron och vipparmen. På intaget, vill du 0,015-tums lash, och du kommer att ställa piskan till 0,030 tum på avgassidan. Avgaserna blir ganska lite varmare än intaget, vilket är varför det behövs dubbelt så mycket lash.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144714.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.