Vad är en glidok för en 400 Tranny i en 92 Chevy

General Motors introducerade helautomatisk växellåda - Hydra-Matic - 1940. Denna överföring banade väg för utvecklingen av Turbo Hydramatic sändningar infördes i Chevrolet fordon under mitten av 1960. Den TH400 användes i fullstora GM bilar och lastbilar fram till mitten av 2000-talet. Chevrolet lastbilar byggda för 1992 års modell använde en fyrväxlad overdrive-kapabel version av TH400. En slip-yoke kopplar överföringen till drivaxeln som snurrar lastbilens bakhjul. Bakre hjulsdrivna fordon

Fordon som har en frontmonterad motor och drivs av de bakre hjulen måste ha ett sätt att överföra kraft från motorn till bakaxeln. Detta åstadkommes genom en rörformig drivaxel som är ansluten till svansen-axeln hos transmissionen och till framsidan av bakaxelns differential. Vissa bakre hjulsdrivna fordon - såsom lastbilar - ha en rak bakaxel som är upphängd i fjädrar. Den bakre differentialen kan röra sig längre bort från transmissionen när truckens suspensionen är helt utdragen. Utan en slip ok, skulle universallederna som ansluter till vardera änden av drivaxeln brytas vid full utbyggnad av upphängningen.
Glidok

framsida drivaxel är ansluten till ett ok med en universell-skarv förena båda delarna tillsammans, vilket möjliggör upp-och-ned och sida till sida rörelse mellan de två för att matcha för förflyttning av den bakre axeln. Framsidan av oket är gjord att glida över den splinesförsedda transmissionens utgående axel. Oket kan glida fram och tillbaka på axeln efter behov för att kompensera för bakre fjädringsväg. Längre växellådans utgående axlar och längre ok slip kan installeras på fordon som har extrem fjädringsväg, såsom off-road fyra-hjulsdrivna fordon. Detta förhindrar att slip oket glider helt utanför växellådans utgående axel när bakfjädringen är fullt utsträckt.
TH400 Transmission

Turbo Hydramatic överföringen infördes av General Motors 1964 i Cadillacs och fullstora Buicks. Ett år senare, kunde Chevrolet fordon vara utrustade med denna växellåda. Medan överföringen var ursprungligen en tre-stegs automat, en överväxel och elektroniska kontroller tillkom 1992 och har använts i Chevrolet, GMC och Hummer lätta lastbilar.
Glidok Storlek

glidok på en 1992 Chevrolet lastbil utrustad med en 400-serie överföring kan variera från bil till bil. Beroende på tillämpning, är utgående axlar av olika längd bultade till transmissionen. Vissa sändningar i dessa lastbilar använder en 32-splines axel, medan andra använder en 27-splines axel. Längden av axeln bestämmer piplängd av oket. Diametern på kardanknut lageröverfallen och bredd mellan ändarna av locken bestämmer mätningarna av den motsatta änden av den slip oket. Att avgöra vilken som är den korrekta glidok för din lastbil, måste du veta längden utgående axel, spline räkna, utgående axeltätning diameter, drivaxel längd, U-joint bärande hattens diameter och bredden mellan ytterkanterna av lageröverfallen. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144713.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.