Vad är flytande växlarna i en överföring i ett Semitruck?

Flest semitrucks, som haul semitrailers, har tunga manuella växellådor som skiljer sig från de manuella växellådor i lätta lastbilar. Dessa sändningar kräver en speciell skiftande metod. Det finns faktiskt två metoder för att flytta dessa sändningar - dubbel-kramade och flyter. Den tunga överföring i ett semitruck kan inte flyttas som en vanlig sändning. Syncromesh Transmission

Syncromesh transmissioner finns i pickuper och lätta lastbilar. De tillåter dig att flytta från växel till växel med ett tryck på kopplingen eftersom de har synkroniseringsringarna i dem som orsakar de olika växlarna för att rada upp vid växling. Undantaget till detta är transmissionen med en "granny låg" ettans växel. Denna växel inte är synkroniserad, och medan du kan växla upp med ett tryck på kopplingen, kan du inte nedväxling till det.
Icke-Syncromesh Transmissioner

automatiskt och syncromesh sändningar börjar dyka upp i tunga semitrucks, icke-syncromesh sändningar är normen. Det finns inga synkroniseringsringarna att rada upp de redskap för en en-koppling skift.
Dubbelklicka Clutching

standardmetod för att flytta en tung överföringen är dubbel-kopplingen. Denna metod kräver att trycka in kopplingen, lägger i friläge, släppa ut kopplingen, trycka in kopplingen igen, flytta in i nästa växel och släppa ut kopplingen. Uppenbarligen är detta en mycket rörelse för en växling.
Flytande

Flytande växlarna hänvisar till den metod för växling utan att använda kopplingen. Kopplingen används endast för kommande till och utgående från en död stopp. Växling åstadkommes genom känsla och motorvarvtal. Du använder kopplingen för att börja flytta, då, när du vill flytta, du börjar att sätta press på växelspaken, låt från gaspedalen, dra pinnen ur växel och flyttar den till nästa som motorns varvtal sjunker . Det tar "känsla" för att åstadkomma detta, och du måste antingen ha eller utveckla en talang för det. Nedväxling sker på samma sätt, förutom när du flytta in i lägre växel, du måste öka motorns varvtal. Felaktig tillämpning av denna metod kan leda till skador på transmissionen, drivlina eller bakaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144710.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.