Vad är skillnaden mellan en Vändskivskoppling & en Gooseneck Hitch?

Vändskiva dragkrokar använder en kingpin och tapp mottagare som monteras i botten av en tung pickup. Dessa missöden liknar diesel traktor-trailer rig kombinationer. En svanhals hitch liknar det femte hjulet, men har en konventionell boll och kopplare monterad under, bakom eller på golvet i bagageutrymmet rutan. Goosenecks missöden är inte att förväxla med Hitchhiker'sen Svanhals släpvagn varumärke, som vanligtvis använder ett femte hjul hitch. Fifth Wheel Trailers

Användningen av en Vändskivskoppling varierar, beroende på fordon och typ fäst på släpvagnen. Vändskiva släpvagnar har den främre änden skjuter ut utanför kroppen, sträcker sig över den bakre stötfångaren på lastbilen. Det ser ut ungefär som en Cabover sommarlägret monterad i bagageutrymmet rutan av en pickup. Stiftet av ett femte hjul släpvagn monteras under utsprånget. Det droppar ner i mottagaren hos Vändskivskoppling monterat på golvet i bagageutrymmet rutan. En typisk 8-fot bred femte hjulet trailer placerar vanligtvis skumt omkring 52 inches från den bakre delen av hytten på en lång hjulbas pickup med en 8-fot säng.
Konventionella vändskivor

Femte hjul är bäst för dragande tunga och exceptionellt långa släp. De tillåter trucken att enkelt manövrera eftersom skumt ligger inne i lasten rutan, vilket gör det lättare att vända snäva hörn. Den Hitch består av en stor skylt formad som en hästsko - ". Vändskiva" The Vändskivskoppling är monterat på sängen golvet och stagade till lastbilens ram undertill. Genom att fästa släpet via en kung stift i stället för en vanlig sockel och boll, den har större dragkapacitet än konventionella fästen. Den femte hjulet ger också bättre stabilitet. Men nackdelarna är nära inget utrymme att lägga last till last rutan och avlägsnandet av bakluckan. Hitchhiker vagnar tillverkade av Nuwa Industries använder generellt femte uppställningar hjul hitch, men de kan omvandlas till Goosenecks.
Slider Fifth Wheels

kort hjulbas pickup lastbilar med 6,5-fot långa last lådor använder i allmänhet en "reglage" Vändskivskoppling, vilket i det bakersta läget, tillåter trucken att göra parkering manuvers utan trucken att ta kontakt med släpvagnen. I det främre läget, är det framför truckens bakaxel, nödvändigt för viktfördelning på vägen. En trailer har 13-tums förlängda stift box ansluten till ett skjutreglage vändskiva på golvet i bagageutrymmet rutan ger extra utrymme mellan pickup hytt och den främre delen av vagnen för korta hjulbas lastbilar. Addera Gooseneck

svanhals hitch också har en stor, plan platta, men i stället för att ta emot en spindelbult, den har en traditionell hitch boll. Goosenecks är vanligare på korta last lådor eftersom bollen tillåter närmare placering av trailern till den bakre delen av hytten. Det finns tre olika versioner av svanhalsen hitch: under-sängen, nedfällbara och ovan-säng. Under-sängar är fästa skenor under lastflaket att stödja svanhals huvudet. Ägare kan ta bort eller sänka bollen när den inte används. Nedfällbara goosnecks fäster också till rälsen, men kulan monteras på en stålplatta på lastlådan golvet. Above-sängar fäster rälsen som ett femte hjul och kan tas bort när som helst.
Viktfördelning

Femte hjul och Goosenecks ger bättre viktfördelning. De är bättre än stötfångare missöden för tunga eller stora släp eftersom de erbjuder en mer nivå rida, förbättra broms kontroll och minimera gungning. Tungan vikt är mellan pickup s axlar istället för på bakaxeln och fjädrarna bara. Detta sprider vikten mellan de två axlar och eliminerar hävstångseffekten, vilket lyfter vikten från framhjulen när det finns en tung stötfångare hitch belastning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144708.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.