Gör det själv Truck Liner

En säng liner skyddar din pickup från repor och rost. Det ger också en tystare gång och förbättrar bilens andrahandsvärde. Även drop-i sängen liners finns, tenderar de att flytta och nötning av färg mellan fodret och sängen. Fukt finner så småningom sin väg under, och detta orsakar out-of-sight korrosion. Jag löste detta problem genom att tillämpa en varaktig uretanbaserad plast flaket roll-on beläggning på min Toyota Hilux tre år sedan. Saker du behöver
Sponge mopp
Tvättmedel
slang
Trigger sprej
Spray-on vax och tjära Remover Review Pappershanddukar
Stålborste
120-grit smärgelpapper
80-grit sandpapper
Orbital Sander
Grov potten skrubber pad
Shop-vac eller lövblåsare
Zink-primer
Maskeringstejp
Avfettning lösningsmedel
Stiff-borst disponibel pensel
Bed liner roll-on material
långskaftad rollern
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en solig plats . Scrub sängen noggrant med en svamp mopp och diskmedel. Avlägsna alla rester av medlet genom sluicing sängen ned med en slang och en högtrycks-trigger spray. Låt en timme för sängen för att torka ut.
2

Flytta lastbilen till en väl ventilerad utomhus skumma område. Rengör sängen igen med spray-on vax och tjära remover med färska pappershanddukar.
3

Ta bort alla flagnande färg med en stålborste och sedan städa upp alla rostiga ytor genom att arbeta på ditt sätt . ner till ren metall med 120-grit sandpapper
4

Scuff hela målade ytan inne i sängen med 80-grit sandpapper och en planslip, detta kommer att ge en grov knappat yta för lastbil säng färg att hålla sig till. Använd en grov pad potten skrubber för att nå in i otillgängliga skrymslen och vrår om det behövs.
5

Ta bort allt damm och rester med en shop-vac eller lövblåsare. Applicera ett lager snabbtorkande zink-baserad primer till alla blanka fläckar på flaket, antingen med en pensel eller en sprayburk.
6

masken toppar i sängen och bakluckan tillsammans med alla gångjärn och sprintar spärr.
7

Avfetta hela sängen med ett lämpligt lösningsmedel och fräsch pappershanddukar. Torka i en riktning och arbeta dig från framsidan till baksidan. Ändra pappershanddukar ofta
8

Måla alla hörn och otillgängliga platser runt gångjärn och sprintar spärren där rullen inte kommer att nå,. Använd en hård-borst disponibel pensel. Arbeta dig från framsidan till baksidan medan du gör det.
9

Load en färgtråg med säng liner roll-on materialet och använda en långskaftad rollern för att tillämpa första jämnt skikt till den säng. Arbeta snabbt och flytta rullen fram och tillbaka till fjäder kanterna i smidigt och för att avlägsna eventuella droppar.
10

Låt ca en timme för den första pälsen att delvis härda. Så snart ytan är slät och icke-klibbigt, doppa spetsen på penseln i liner material och gå över hörnen och otillgängliga områden med en stippling rörelse för att åstadkomma en strukturerad yta. Lägg till ett extra lager till någon hängande områden där en del av materialet har trängt igenom små sprickor mellan panelerna och beslag.
11

Ladda rullen lätt och upprepa rullande på processen från framsidan till tillbaka. Du kommer att behöva experimentera en eller två gånger för att hitta den rätta balansen mellan för mycket och för lite material på rullen innan uppnå och även strukturerad yta. Fjäder i några droppar eller spill medan du arbetar din väg från framsidan till baksidan.
12

Låt rekommenderade härdningstiden, vanligtvis mellan tre till fyra timmar innan avskalning av maskeringstejp. Vik den bortre änden över att överlappa tejpen och dra den lösa änden bakåt i en flack vinkel för att uppnå en jämn klippkanten.
13

Låt materialet härda i minst 24 timmar vid varmt väder före lastning lastbilen. Tillåt upp till 36 timmar om vädret är kallt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144706.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.