Är 2WD Lastbilar mycket effektivt för turridning?

Det fanns en tid när man väljer en tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift fordon för terrängkörning var en no-brainer. Fyrhjulsdrift som ett bättre grepp på leden och svår terräng. Två-hjulsdrivna fordon ofta kört fast i mjukt smuts eller botten. Nå, det var då och det är nu. Två hjul enheter har kommit långt sedan 1970-talet med många uppgraderingar tillgängliga. Bakgrund

Möjligheterna till turridning i en två-hjulsdrivna fordon inte börja med tvåhjulingar, men med populariteten av fyrhjulsdrift. Biltillverkare insåg i början av 1980 som fyra-by-fours användes oftare på asfalterade vägar som pendlare eller fordon familj. De erbjöd en hård åktur och var mindre bränslesnåla eftersom de var tyngre än tvåhjuliga enheter. Tillverkarna började tillverka fyrhjulsdrift med bekväma åkattraktioner och hittat sätt att minska vikten. Detta minskat gapet mellan fyrhjulsdrift och två hjul driver, som två-hjul driver var utrustade med tunga fjädringssystem och större däck. Snart kunde tvåhjuliga enheter utföra lite ljus turridning utan större ansträngning. Toyota 4runner, som började produktionen 1984, var ett tidigt exempel på en rear-wheel-drive midsize SUV som rivaliserade de fyra-hjulsdrivna Ford Broncos och Kavajer Chevrolet. Lätt och kompakt med hög markfrigång, blev 4Runner den perfekta tidiga crossover SUV -. Lämplig för dagliga pendlar och redo för lätta trail tull på helgerna Addera Krävs tvåhjulsdrift Funktioner

Äga en två-hjulsdrivna pickup med fabriken däck, fälgar och fjädringssystem betyder inte att bilen är klar för terrängförhållanden. Tvärtom, skulle en bakre-wheel-drive kompakt Ford eller Chevy pickup sjunka lätt upp till sina hjulnav utan viss hänsyn för utrustning. Inse att en tvåhjulsdrift inte kan leva upp till den smidighet med en fyrhjulsdrift på grov, stenig terräng. Men rätt däck och fjädring och riktiga hjul clearance kan förvandla bilen från dragande matvaror hem från snabbköpet till en kompetent terrängbil.
Lift Kit och däck

Köpa överdimensionerade off-road och tungt regummerade däck är lätt, men de är värdelösa utan extra spelrum för att rymma dem. En hiss kit är nödvändigt att tillhandahålla mark och hjul avslut så att de två-hjulsdrivna fordon inte bottnar ut på leden. Köpa en två-hjulsdrivna lift kit är billigare och mindre komplicerat att installera än med fyrhjulsdrift. Men det är bäst att ha en professionell mekaniker utföra arbetet eftersom installationen är utmanande för den genomsnittliga bakgård mekaniker. Hissen kit, off-road däck, tunga fjädrar och stötdämpare, och sunt förnuft körning är nog att lämna trottoaren för smuts.
Extra utrustning

Utrusta tvåhjuliga drivsystem med automatisk differentialbroms eller differentialbroms kan lägga mångsidighet. Den tvåhjulsdrift fortfarande kan lätt terrängkörning, men bara en låsning manuellt system installeras på en tvåhjulsdrift kan konkurrera med fyrhjulsdrift i kapacitet. Ett manuellt system är bäst för låsning av differentialen längst ned i en brant backe eller innan du slår en sandig eller lerig område. Detta ger tvåhjulsdrift cirka 95 procent av en fyrhjulsdrift förmåga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144696.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.