Hur man använder en lastbil med ett 12 volts system för att kickstarta en 24 Volt Military Truck

Ett batteri som ger rätt spänning är viktigt för nästan alla fordon. Leverera för mycket spänning och komponenter antingen flytta eller snurra för fort, eller de överhettas och utbrändhet. Leverera otillräcklig spänning och rörliga komponenter bromsa, eller inte fungerar alls. Jump-start ett 24-volts system från ett 12-volts system inte fungerar om bara en 12-volts batteri är tillgänglig, men om 12-volts lastbilen har två batterier, blir det möjligt att producera ett 24-volt. Saker du behöver
startkablarna, 2 set
Starka handskar
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Placera 12-volts lastbil så nära den 24-volts lastbil som möjligt. Orientera fordonen så deras batterier är så nära varandra som möjligt. Till exempel, om båda fordonen har sidan mounded batterier, parkera bilar sida vid sida, och om batterierna är placerade i motorrummet, parkera dem näsa till näsa.
2

Tillgång batterierna i 12-volts lastbil. Det kommer att kopplas parallellt för att leverera 12 volt, men 24 volt med den kombinerade nuvarande kapaciteten för båda batterierna. Sätt på arbetshandskar. Från och med den batteripolen ansluts till "marken" använd en skiftnyckel för att lossa kablar som förenar de två batterier till lastbilen. När det är klart, är båda batterierna isoleras från lastbilen men de förblir anslutna till varandra.
3

Koppla batteriet banden som knyter de två batterier tillsammans. När klar, du har två separata 12-volts batterier, ingen av dem är elektriskt ansluten till lastbil eller till varandra.
4

Använda korta isolerade tunga startkablarna, pluspolen av första batteriet till den negativa polen av den andra en. Två av de fyra batteripolerna förblir oanvända, positivt på ett batteri och negativ på den andra.
5

Anslut en startkabeln från pluspolen till den positiva polen på den 24-volts truck batteri. Anslut en andra startkabeln mellan minuspol och motorblocket eller annan jordanslutning i 24-volts lastbil.
6

Sätt 24-volts lastbil i friläge och starta den efter den normala proceduren. När började, koppla bort startkablarna från batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144692.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.