Berättelsen om Mack Truck Bulldog

Den stout lilla bulldog som har suttit på huven för Mack Trucks i årtionden har blivit inte bara en symbol för varumärkets seghet, men också en symbol för en bestående amerikansk tillverkare. Hunden uppflugen först på en Mack lastbil på 1930-talet, men bilden av Mack lastbilar som bulldog-robust var trollat ​​betydligt tidigare. Historien om Term

Under första världskriget, levererat Mack tusentals av dess AC modell tunga lastbilar till både Förenta staterna militären och Storbritannien. Brittiska soldater var imponerad av kapacitet och återhämtningsförmåga lastbilar, och legenden säger att soldaterna började hänvisa till de lastbilar som "Mack bulldoggar." Om det var de brittiska soldaterna själva eller, som också har föreslagits, en handel offentliggörande som avses lastbilarna ha "målmedvetenhet en brittisk tjur förföljer," smeknamnet fastnat, och år 1992 bolaget antog bulldog som sitt företags symbol.
historia Emblem

Bulldog visades först på Mack Trucks, inte som en huv prydnad utan som en bild på en metallplåt som var nitade till sidorna av lastbilshytter börjar 1922. Den användes först på AB kedjedrift lastbilar och de dubbla reduktionsbärare-köra lastbil. Senare skulle plattan även visas på M-modell mindre lastbil.
Historia Hood Ornament

Återigen enligt företagens legend, den bulldogg huvprydnad avlad av ingenjören Alfred Masury 1932 medan han var på sjukhuset återhämtar sig från en operation. Masury, som historien går, snidade hunden från antingen trä eller en bar av tvål. Oavsett hur hunden var först utformad, är det säkert att Masury fick patent på huven prydnad 1932, och bulldog har stått ovanpå huven för Mack Trucks sedan dess.
Bulldog som Ikon

Under 2009 flyttade Mack sitt huvudkontor från Allentown, Pennsylvania, där företaget hade grundats sedan 1905. Lokala nyhetskanaler noterade avlägsnandet av stora guld bulldog staty som hade lokaliserats utanför huvudkontoret i förberedelse för dess installation i nya huvudkontor i Greensboro, North Carolina. WPMT-TV kallas bulldog "som en symbol för Allentown som PPL byggnaden och Allentown Fair." Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144688.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.