Hur Justera Tandems på en Semitrailer

Designad för att fördela vikten av en lastad påhängsvagn jämnt mellan axlarna på lastbilen och släpet är många semitrailers utrustade med justerbara tandemaxlar. Felbelastade semitrailers resulterar i en obalanserad last, utgör en säkerhetsrisk genom att påverka svarvning och bromsning, som brunnar som bränsleekonomi. Att veta hur man justerar tandemcyklar på en semitrailer att upprätta ordentlig belastning balans är nödvändiga för att följa säkerhetsföreskrifter uppdrag av Department of Transportation. Instruktioner
1

Park traktorn och släpet på en nivå plats. Med traktorn ordentligt kopplad till släpet, dra åt parkeringsbromsen på traktorn.
2

Hitta spaken tandem låsning på förarsidan av släpvagnen, framför framhjulen på släpvagnen. Lyft upp spaken och dra i spaken ut, mot dig.
3

Bekräfta stiften tandem låsning, som ligger på vardera sidan av underredet av släpvagnen är frånkopplad. Ta tag i låsspaken och skjut styrstången längs tandem skenan så öppningarna i baren är uppradade med hålen på skenan där du vill ställa in de nya låspunkter.
4

Starta lastbilsmotor och öppnar förar-sidorutan. Ställ släpets bromsar och släpper traktorns bromsar.
5

Flytta traktorn framåt för att öka längden på släpet, flytta lastens vikt till den bakre delen av släpvagnen. Omvänt, tillbaka upp traktorn att förskjuta lastens vikt närmare framsidan av trailern, på axeln på traktorn. Lyssna för högt och distinkt "klick" av låstapparna knäppa på plats när du flyttar traktorn.
6

Gå runt släpet och bekräfta alla fyra stiften sitter ordentligt i låshålen på skenan. Wiggle handtaget på låsspaken för att bekräfta spaken hoppat säkert på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144681.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.