Funktion av Sway Bar på en lastbil

Sway Bars används på lastbilar till horisontellt länka upphängningsaggregat på undersidan av chassit. Även kallad "anti-vingla barer," de tillåter de vänstra och högra fjädringssystem att arbeta tillsammans vid kurvtagning, och därmed förbättra hantering dynamik genom att minska gungning att lastbilen upplevelser. Dessutom, vingla barer bidra till att öka styvheten i chassit, vilket ytterligare förbättrar köregenskaper. Suspension i
åtgärd

flesta moderna upphängningssystem utnyttjar en spiralfjäder som fordonet vikten är upphängd. En stötdämpare fungerar tillsammans med fjädern att dämpa rekyleffekter när fjädern komprimeras. Övriga bilar använder en suspension bladfjäder. Bladfjädrar inställningar använder elliptiska torsionsstänger i stället för spiralfjädrar och stötdämpare.
Sway Bars

Lastbilar som presenterar en oberoende upphängning har en suspension inställning vid varje hjul. Detta gör att varje hjul att reagera till väg oegentligheter, vilket skapar en mjuk gång för passagerarna. Men för optimal hantering prestanda, de fjädringssystem måste horisontellt länkade. Kräng.hämmare åstadkomma detta, horisontellt förbinder upphängningssystem på vänster och höger sida av trucken. Kräng.hämmare består av en torsionsstav monterad på chassit, som sedan ansluts till botten av varje upphängningssystem.
Förbättrat handhavande

Vid kurvtagning det tyngden av lastbilen kommer att orsaka upphävandet av de yttre hjulen att komprimera, medan vikten på de inre hjulen kommer att hävas. Med en krängningsstång installerad kommer komprimering av den vänstra sidan suspensionen delvis komprimera den högra sidan, och vice versa. Därför, vingla barer hjälpa lastbilskroppen förbli plattare vid kurvtagning. Detta minskar vikten överföring och därmed förbättrar köregenskaper.
Ökad styvhet

Vid kurvtagning kan lastbilens tyngden medföra att delar av chassit för att böja sig något. Kräng.hämmare bidra till att minska denna flex genom att koppla den nedre ramen till suspensionen och ge ökad horisontell styvhet. För att ytterligare öka styvheten, kan ett fjäderben bar installeras. Strut barer länka horisontellt de övre fästen i de främre stötdämpare på toppen av motorrummet. Precis som med vingla barer, fjäderben barer ger ökad horisontell styvhet i chassit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144676.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.