'81 Toyota Pickup Performance

infördes 1969, var Hilux kompakt pickup truck marknadsförs av Toyota i världen i över 40 år. Den första fyrhjulsdrift version av lastbilen togs fram 1979, och 1981, var en innovativ sport utility-liknande variant som produceras i samarbete med två stora fritids-fordonstillverkarna. Den Hilux genomgick en redesign för 1981 årsmodell och var utrustad med nya drivlinan komponenter. Den 1981 Hilux

Hilux såg stora förändringar i 1981, får en ny motor och nya växellådor tillsammans med kosmetiska ändringar. Den nya motorn - den fyrcylindriga 22R - gav Hilux sex mer hästkrafter än sin föregångare, 20R, och L50 sändningen var första gången en femväxlad växellåda fanns i lastbilen. Den Hilux fick också en exteriör ansiktslyftning 1981, då det fick en ny grill och fyrkantiga strålkastare.
22R Motor

22R motor användes av Toyota tills 1995 i sin Celica sportbil, liksom dess pickup lastbilar. Den ursprungliga 22R bedömdes vid 96 hästkrafter och producerade 129 foot-pounds av vridmoment. Motorn presenterade en överliggande kamaxlar och halvrunda brännkammare. Den ursprungliga 22R kom med en förgasare, men senare versioner av motorn - den 22RE och 22RTE - skulle använda elektron bränsleinsprutning
Transmissioner

. Under 1981 års modell, var Hilux erbjuds med två olika växellådor: den fyrväxlad L45 eller femstegad L50. Båda var manuella transmissioner och innehöll en topp shifter design där skiftenheten var monterad direkt på överföring fallet, vilket i dessa lastbilar var växeldrivna RF1A modell, men åkare klagade på att den ingående lagret i L50-sändningen var benägna att misslyckas .
1981 Trekker

Början i 1981, trädde Toyota i ett joint venture för att producera Trekker, en tidig sport-utility fordon med ett baksäte och ett glasfiberskal över sängen. Fordonet byggdes på en vanlig kort säng Hilux plattform, och baksätet var flyttbara för att öka truckens lastkapacitet. Den Trekker fanns tillgängliga i antingen en två-eller fyrhjulsdrift version, och ett liknande fordon,, Trailblazer är producerad i samarbete med fritids fordonstillverkaren Griffith. Produktionen av Trekker skulle sluta 1983, och det skulle ersättas med 4Runner 1984.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144670.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.