Hur Wire en Winch båttrailer en 2007 Chevy Pickup

Efter hand veva din båttrailer vinscha ett tiotal gånger, kan en elektrisk vinsch börjar se bra ut. Den 2007 Chevy pickup levereras färdigkopplad att acceptera båttrailer s lampor och även elektriska bromsar, med en inbyggd, sju-stifts fläta och en knockout panel i stötfångaren som är något större än fläta. Att lite extra utrymme ger dig en plats att köra trådarna för en elektrisk båttrailer vinsch. Vinschen kommer att spara din arm, men först efter att du ansluta den till lastbilen ordentligt. Saker du behöver Billiga 2-fot bit 8-gauge AWG tråd
Avbitartång
Trådskalare
Två 1-tums ringkabelskor
Wire VECKARE
Två 1/4- tums ring terminaler tråd VECKARE
Drill
1/8-tums bit
1/4-tums självgängande skruvar
Skruvmejsel
plast buntband
Liten skiftnyckel

Visa mer instruktioner
Wiring Truck
1

Skär en 2-fot-lång bit av 8-gauge AWG-kabel, med hjälp av en avbitartång. Strip 1/2 tum av isoleringen från varje ände med en tråd strippa. Crimp en 1-tums ringkabelsko till ena änden, med hjälp av en tråd VECKARE. Pressa en 1/4-tums ring terminal till den andra änden.
2

Lokalisera knockout panelen i stötfångaren, precis till vänster om registreringsskylten monteringsområde. Denna panel är samma knockout där lastbilens fabriksinstallerad through-the-stötfångaren 7-stift "pigtail" trailer anslutning monterad.
3

Skjut änden utan av vinsch makt tråd som saknar en snabb-connect - det är den längsta tråden i vinschen Connection Kit -. genom knockout i utrymmet bredvid pigtail
4

Borra ett 1/8-tums pilothål i en del av lastbilens ram, så nära som möjligt till den bakre stötfångaren, med användning av en borr. Fäst den korta kabeln från snabbkopplingen till lastbilens ram, med en 1/4-tums självgängande skruv och skruvmejsel. Om den korta tråden saknar en ring terminal, crimp en på sin ände med hjälp av en tråd VECKARE, trä därefter skruven genom ringen terminalen och i testhålet i ramen.
5

Dra den fria änden av vinschen makt tråd under lastbilen, längs ramen och upp till batteriet. Undvik platser där kabeln kan smeta, överhettas eller vikas. Fäst tråden när du går, använda plast buntband för att hålla det nära till ramen. Dra slack mot batteriet och inte förkorta tråden.
6

Crimp en ring terminal, tillräckligt stor för att passa över en batteripolen, på slutet av vinschen makt tråd, om ingen i -kretsbrytare är försedd med satsen. Om brytaren ingår, installera det på tråden.
7

Lossa muttrarna på klämmorna på båda batteripolerna. Ta bort båda terminaler från batteriet, lyft terminalen från den negativa posten först. Placera ringen terminal - eller inline brytare terminal - av vinschvajern över den positiva batteripolen. Sätt tillbaka pluspol batterikabeln.
8

Installera ena änden av två-fots längd på 8 gauge tråd över batteriets negativa pol. Borra ett hål i lastbilens ram och fäst den andra änden på ramen, med en 1/4-tums plåtskruv. Återför jordningsband till den negativa batteripolen och dra terminalen.
9

Coil eventuellt överskott vinsch strömkabel, säkra den med en plast tråd slips och fäst den under huven med en annan tråd slips.

Wiring vinschen
10

Kontrollera vinsch kablaget. Observera att en svart tråd och en röd tråd sträcker sig från snabbkopplingen att du kommer att ansluta till den snabba-ansluta dig bara kopplas till bilens batteri.
11

Ta bort muttern från den positiva inlägget av vinschen, med hjälp av en liten skiftnyckel. Placera ringen terminalen av den röda, positiva ledningen över den positiva stolpen och installera om muttern. Dra åt muttern ordentligt.
12

Ta bort muttern från den negativa posten på vinschen. Placera ringen terminalen av den svarta över posten och installera om muttern. Återigen, dra åt muttern ordentligt.
13

Anslut snabbkopplingen från lastbil till snabbkopplingen från vinschen. Testa vinschen verksamhet i båda riktningarna. Fäst vinschen och koppla bort snabbt-ansluts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144667.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.