M66 ring Mount Components

M66 Ringen Mount utvecklades sent under andra världskriget för att lägga antiaircraft bestyckning till markfordon som trupp och vapenbärare. Det var också installeras på fordon last konvoj upp till fem-tons 6x6 lastbilar. M66 ger en stående skytt att rotera kulspruta i 360 grader horisontellt samtidigt medger tillräcklig vertikal höjd att försvara sig mot flygplan overhead. Ursprungligen utformad för att rymma bältet-fed 50-kaliber Browning M2HB kulspruta, var M66 mount senare uppdaterats för att montera 7,62 mm M60. Roterande Rings

ringenheten består av två gjutstål koncentriska ringar, en kulspruta fäste och en tapp fästpunkt. Den yttre ringen är fäst vid ramen av fästet medan den inre ringen roterar fritt i 360 grader på lager Stålrulle smorda med standard frågan Automotive och artilleri (GAA) fett. Ringen mount använder en fastspänning bromsmekanism installerad på den inre ringen intill skyttens position för att låsa ringen under bränning. Maskinen pistol och montera ringen tillåts att resa i en olåst, redo-belastat tillstånd med fordonet i rörelse endast om skytten är placerad i ringen mount hela tiden för att styra driften av vapnet.

Fästen och Ammunition

En tapp monterade på den inre ringen möjliggör snabb fastsättning /borttagning av fästen för M60 eller M2HB kulsprutor. De fästen införliva en fjäderbelastad equilibrilator som motverkar vikten av kulsprutan att de möjliggör en jämn återgång till ett neutralt horisontellt läge när skytten är klar bränning. Både tappen och kulspruta mount har löstagbara stift slaglängsbegränsaren att immobilisera vapnet horisontellt och vertikalt medan fordonet är i rörelse. Twin ammunition lådor monterade på ring-mount magasinstödorganet foder bälten till maskingevär. En duk patron deflektor fångster förbrukade patroner eftersom de matas ut från kulsprutan att skydda de åkande i nära gränserna för fordonet från att träffas eller brännskador genom varma patronhylsor i mässing.
Gunner Operation

skytten är placerad i mitten av ringen i en stående arbetsställning. Skyttens rygg stöds av ett ryggstöd monterat på den inre ringen så skytt, ring och maskingevär roterar som en enda enhet för att snabbt spåra strafing flygplan när de rör sig över skyttens bränning horisont. Efter resor hållplatser tas bort från kulspruta fäste och tapp laddar skytt ammunition bälte i kulsprutan. Tappen klämskruv lossas tillräckligt för att tillåta vapnet att svänga i tappen. När ett mål visas, släpper skytt monteringen ringen bromsen genom att vrida handtaget medurs till "upplåst" läge. Lutande hans vikt igen ryggstödet roterar skytt hela ringen innefattande vapnet till det önskade läget vid bränning, svänger sedan bromsen handtaget in i "låst" läge för att säkra ringen och förhindra oavsiktlig rotation orsakad av rekyl.

Struktur

Ringen-mount församling väger mer än 300 pounds. Det stöds av fyra stöd stålrör. De bakre stöden är vanligen monterad på en av de tvärgående balkarna i fordonsramen. De främre stöden är monterade på hytten, golv eller fordonets kaross. För att stödja de rekylkrafterna av maskingevär, kan standardsvar last lastbilar kräver föregående tillsats av förstärkta fästpunkter för att fästa de främre stöden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144652.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.