Regler för påhängsvagnar i Kalifornien

I årtionden har lastbilar dragande påhängsvagnar fulla av råvaror, varor och material reste över Amerika som ryggraden i den nationella ekonomin. Påhängsvagnar används för en alltmer komplex variation av transportbehov och genom en bredare och mer varierad publik, så det är viktigt att förstå reglerna om kör dessa stora och potentiellt farliga fordon. Kaliforniens semitrailer förordningar finns tillgängliga från California Department of Transportation, men se till att besöka den lokala DMV för att få up-to-date information om rättsliga krav. Semi-Trailer Längd

Enligt delstaten Kalifornien, kan alla fordon vara upp till 40 meter lång utan att behöva ytterligare licenser eller dokumentation. Det finns ett litet antal undantag. Om en påhängsvagn fordonet fortfarande faller under denna gräns, gäller ytterligare bestämmelser inte. Ett fordon med en enda påhängsvagn kan sträcka på sammanlagt 65 meter lagligt, men kommer att kräva ytterligare licenser. Dessutom låter Kalifornien fordon bogsering två påhängsvagnar upp till en maximal längd på 75 meter. Omfattande kompletterande licensen är nödvändig för en dubbel trailer i Kalifornien.
Licensing

I delstaten Kalifornien, kan varje invånare med en Kalifornien körkort driva ett enda stycke fordon (till exempel en buss eller en RV). Enligt California Department of Transportation, måste invånarna i Kalifornien "underkasta sig en undersökning lämplig för den typ av motorfordon eller fordonskombinationer som sökanden önskar tillstånd att köra" innan du kör en påhängsvagn fordon. Dessa tester baseras på vikt och storlek på bilen, något California DMV kommer att få specifika detaljer för att uppfylla licenskrav. Out-of-state förare måste följa tillståndslagarna av sina respektive stater och kunna producera korrekt dokumentation om det behövs.
Rutter

Semi- släpfordon krävs för att köra på angivna vägar för att undvika vägar som inte klarar trailer trafik, antingen på grund av trafiken begränsningar eller fysiska begränsningar av vägen, inklusive broar och tunnlar som inte har maxhöjden. Dessa inkluderar det nationella nätverket och terminal accessnät, vilka båda kan prövas på den statliga Truck Network Map, som även inkluderar statliga och lokala vägar. Skyltar om körning skick bulletiner, högsta höjder och vikter, och omvägar finns längs dessa angivna sträckor. Finns ett antal undantag till lagarna om semi
Undantag

trailer. Fordon för vilka det finns undantag när det gäller längd eller sammanlagda längden av två trailers inkluderar jordbruksprodukt dumprar, motorfordon, husbil enhet eller dumprar båt, boskap och jordbruksprodukter dumprar biomassa och bärgningsbilar. Fordon som är anslutna till motorsport händelser har också unika längd undantag. Licensrestriktioner lyfts för förare av fordon för rörliga hushållsartiklar, som låter vanliga medborgare att hyra och köra "movers" lastbilar som UHauls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144648.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.