Hur man lägger in en 2005 Ford F-150 till 4-Wheel Drive

Truck entusiaster har länge känt till F-150 som en tung pickup kan hantera off-road arbetsuppgifter samt hantering dåligt väder. Detta beror på den valfria fyrhjulsdrift som halv-tons pickup har haft sedan den infördes 1975. 2005 F-150: s fyra-wheel-drive system kom standard med en manuell shifter på golvet, men du kan lägga till ett valfritt elektroniskt växelsystem som använde en strömbrytare monterad nära kombiinstrumentet. Vid växling av 2005 F-150 till fyrhjulsdrift, måste du följa ett särskilt förfarande för att undvika skador på lastbilens överföring fallet och främre differential. Instruktioner
Shifting fyrhjulsdrift Hög
1

Håll F-150: s hastighet på 55 km /h eller lägre. Om temperaturen utanför är under 32 grader, hålla F-150: s hastighet på 45 km /h eller lägre. Försök inte att flytta när hjulen slirar.
2

Dra den manuella spaken överföring fallet på golvet rakt tillbaka till "4H" läge, om utrustad med manuell fyrhjulsdrift.

Om utrustad med elektronisk fyrhjulsdrift, vrid fyrhjulsdrift väljaren till "4H." Addera 3

Fortsätt köra F-150. Lyssna när du hör ljudet av överföringen fallet engagerande, dessa ljud är normala Addera Shifting in fyrhjulsdrift Låg
4

Långsam F-150 till en. fullständigt stopp.
5

Håll foten på bromsen och växla transmissionen in till "neutral", om de är utrustade med en automatisk växellåda. Om din bil har en manuell växellåda, håll kopplingen till golvet.
6

Flytta spaken överföra ärendet till "N", sedan till "4L" läget, om din bil har manuell fyrhjulsdrift. Håll utkik efter "4X4 Low" ljus för att lysa på kombiinstrumentet, vilket indikerar fyrhjulsdrift låg är aktiv.

På F-150s utrustad med elektronisk fyrhjulsdrift, flytta fyrhjulsdrift väljare till "4L" och vänta på att "4X4 Low" ljus för att lysa på kombiinstrumentet, vilket indikerar att fyrhjulsdrift låg är aktiv.
p Om din lastbil inte engagerar i "4L", satte transfer case tillbaka spaken till "2H," accelerera till 5 mph och upprepa steg 1 till 3.
7

Fortsätt köra din F-150. Du kan höra ljud som överföringen fallet ingriper, detta är normalt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144641.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.