Hur man bygger 4.9L motorer

Den 4,9-liters motorn används i Ford pickup lastbilar. Om motorn inte fungerar korrekt, kommer motorn inte att kunna bogsera så mycket som den borde, vilket är vad den 4,9-liters motorn var avsedd för. Eftersom denna motor är ganska stor, den har en uppsättning av stora delar för att köra motorn. Enligt "Ford motorrenovering Manual," är det inte rekommenderat att lyfta motorn ur lastbilen själv. Använd en motor bort kran för att hjälpa dig. Saker du behöver
Pan
Skruvmejsel
Socket skiftnyckel och en uppsättning sockets
Motor bort kran
Visa fler instruktioner
1

Lossa oljetråg s skruv under motorn och låt oljan droppa i en kastrull.
2

Ta bort alla delar som förbinder motorn till lastbilen. De bitar som är anslutna till trucken är bränsleledningen, kablar batteri och några slangar. Använd skruvmejseln och en hylsnyckel för att koppla dessa delar.
3

Fäst motorn bort kranens remmar runt motorn. Jack motorn upp med kranens spaken och skjut motorn ur trucken. Att arbeta på motorn är nu mycket säkrare, eftersom du kan se alla delar.
4

Unbolt övre insugningsröret med hylsnyckel. Den övre insugningsröret är den stora rutan på toppen av motor som har fyra metall slangar som löper längs sidan av den.
5

loss insidan delen av grenröret.
6

bort förgasaren kolvar och delar kring dessa.
7

Torka alla delar med viss motor renare. Leta efter tecken på allvarlig nötning eller brott. Byt ut alla delar som har dessa tecken.
8

Montera motorn i omvänd ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144638.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.