Hur mäter Klasser med Truckar

Gaffeltruckar kommer i en mängd olika storlekar, konfigurationer och tyngdlyftning kapacitet. Deras huvudsakliga användning innebär att lyfta tunga eller otympliga bördor, sedan överföra lasterna till stationer eller platser i lagerlokaler, butiker, hangarer och byggplatser. De två vanligaste truckar som används har antingen elektriska motorer för användning inomhus, eller i förbränningsmotorer som kan köras på flytande bränsle. Gaffeltruckar är definierade enligt klass, som listar de olika strukturella konfiguration, storlek och lastbärande gränser. Kopiera den stämplade uppgifter från typskylten med penna och papper ger det bästa sättet att kategorisera en viss gaffeltruck. Saker du behöver
Penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Identifiera klass I gaffeltruck som har en elektrisk motor. Flera klass 1 truck modeller har olika lyft-koder, och du kan visuellt avgöra lyft kod 1 som en stand-up bak ryttaren. Kod 4 kommer att ha tre fasta hjul med en sit-down konfiguration. Kod 5 har fyra vadderade hjul, en disk-balanserad ram (vikt i bak), och har en sit-down säte. Kod 6 kommer att vara en motvikt typ, Helskodda ryttare med antingen pneumatisk eller solida däck. Skriv ner informationen typskylt.
2

Identifiera klass II gaffeltruck som har en elektrisk motor, och har en smalare ram konfiguration för mittgången åtkomst. Lyft kod 1 har en hög-lift ram grenslar stöd, fyra hjul och en sit-down konfiguration. Kod 2 har en plattform plocktruck. Kod 3 har räckvidd-typ stödben, medan övriga konfigurationer innefattar sida-loader plattform, sida-belastning, high-lift, turret typ och låglyftande pall och mönster plattform. Alla klass II gaffeltruckar har pneumatisk eller fasta hjul.
3

Identifiera klass III gaffeltruckar med sin elmotor, och främst hand lastbil design. De kan ha upp till sex fasta hjul, fyra hjul eller tre svängbara hjul. De har draghandtag, utrustade med fart och lyft kontroller. De används i trånga utrymmen, där de kan vrida och vända inom en snäv radie. Klass III gaffeltruckar är mestadels walk-längs modeller, med undantag för kombinationen ryttare-walkie. De har upp till 8 olika lyft-kod, som utmärker sig genom sin pall och design plattform.
4

Identifiera klass IV stativ efter sin förbränningsmotor. Motorn kan komma i olika bränslealternativ, som bensin, diesel eller propan. Klass IV gaffeltruckar är bland de vanligaste och används regelbundet truckar i branschen. De har full-ride kapacitet, utrustad med solida halvmassivdäck och pallgafflar som kan sträcka sig upp till 20 meter höga. Klass IV gaffeltruckar har tunga motvikter införlivas i den bakre delen av ramen, under och bakom motorn.
5

Identifiera klass V gaffeltruck med dess förbränningsmotor. Bränsle inkluderar diesel, bensin och propan. Klassen V liknar den klass IV på pall och plattform design, med stora pallgafflar. Den har full ridning förmåga, men är utrustad med luftfyllda däck, vilket stöd man att resa över semi-tuff terräng. Den stora motvikten sitter bakom och under bakmonterad motor.
6

Identifiera klass VII gaffeltruck med dess större förbränningsmotor, vanligtvis drivs med bensin eller deisel bränsle. Klassen VII forlift har en mycket stor ram med tillsats av suspensionen, och en tung, bak-mount motvikt. Det används utomhus på ojämnt underlag, eller naturlig ostörd terräng. Däcken är typiskt pnuematic och överdimensionerade, med det främre paret ibland betydligt större än på surround kanalerna. De har fullt ridning förmåga, ofta utrustade med slutna hytter, eller offset hytter. Den vertikala masten, frontmatad bom och lastbil-släp mönster är det vanligaste.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144627.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.