Hur man målar en F-150

Ford F-150 är en full-size pickup truck som är idealisk för lastning och dragande material, korsa svår terräng på en byggarbetsplats eller andra utomhus arbetsmiljö, eller dragande båten till sjön för en dag för avkoppling. På grund av dess många användningsområden, så småningom kanske du vill åter måla bilen, antingen som en liten touch-up eller en större, fullskalig färg jobb. Innan denna process, planera därefter för att säkerställa din pickup kommer se lika bra ut som den gjorde när den lämnade utställningslokalen golvet. Saker du behöver
Upp till 1 gallon bilfärg
Replacement paneler för eventuella sektioner högt i rost
Plåt, svetsare, klämmor, punktsvets cutter och kvarn (för mindre ersättning patchar) katalog Flytande rostinhibitor
Hammer och dolly
spackel och slipmaskin (handhållen och /eller blockera sander) katalog maskeringstejp, papper och soppåsar
Primer
HVLP (hög volym, lågt tryck) måla pistol
handskar, skyddsglasögon, skyddskläder och andningsskydd
Visa fler instruktioner
1

Leta färgen koden för din F-150 om du planerar att matcha pickup ursprungliga färg. Koden, som finns på en etikett på den inre karmen av förarsidans dörr är ett tvåsiffrigt nummer och /eller serie bokstäver som anges efter någon form av orden "Exterior Paint." Kontakta en lokal Ford återförsäljare eller auktoriserad färgleverantören att köpa färgen.
2

Ta bort alla delar av F-150 som uppvisar en viss grad av rost innan lack. Antingen ersätta hela avsnittet om rosten är omfattande, eller (om du har erfarenhet, material och verktyg) fabricera ersättande fläckar med hjälp av plåt, en svetsare, klämmor, punktsvets fräs och kvarn. För mindre rost fall behandla området med flytande rostskyddsmedel.
3

Räta ut eventuella bucklor eller andra defekter i panelerna, antingen med en hammare och dolly (för större bucklor) eller genom applicera spackel (mindre bucklor) och med hjälp av en slipmaskin för att jämna ut målgång, upprepa processen vid behov tills nöjd.
4

Täck över områden av F-150 som inte ska målas, men ligger i närheten av områden som kommer att vara, speciellt vindrutan eller andra fönster, använder papper hålls på plats av maskeringstejp. Placera soppåsar över hjul och däck om du ska måla runt dem. När du är klar, lägg på ett lager av rengöringsmedel till de områden i trucken som ska målas och torka dem med en trasa för att avlägsna oljor, damm och annat skräp.
5

Applicera ett lager grundfärg till alla paneler om du börjar från scratch med en eller flera hela paneler att täta kroppen av lastbilen från färg och se färgen kommer att ha en enhetlig, slät yta.
6

Använd en HVLP måla pistol, komplett med tryckregulator och olja och vatten separator, för att applicera färgen med en långsam, back-och-tillbaka rörelse, med en liten överlappning mellan passen. Låt färgen torka ordentligt innan du flyttar din lastbil och utsätta den för elementen, och innan vaxning eller tvätta den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144625.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.