Hur Justera Toe på en F150

Justera tån på en Ford F-150: s däck är den del av anpassningsprocessen där du ändrar inåt och utåt vinkel av däcken. Toe är den term som används för att beskriva den vertikala inriktningen av däcken jämfört med fordonets kaross. Körning med en felaktigt justerad tå kan leda till hjul, fälg och axel skador. Kontrollera och justera toe på din F-150 för att hålla dina däck på rätt linje. Innan du justerar toe, läs Ford F-150 bruksanvisning och se över de rekommenderade tå specifikationer för korrekt hantering. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
vit krita
Liten skruvstäd
Måttband
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera F-150 på en plan yta, såsom ett cement uppfart eller garage golvet.
2

Center ratten så däcken löper parallellt med lastbilens kropp.

3

Palla upp den främre högra däcket så det är 2 inches från marken. Placera jack ställning under den högra sidan av fordonet.
4

Grip en bit vit krita i en liten skruvstäd så en halv tum av krita skjuter ut från städet. Placera skruvstäd under den främre högra däcket så krita vidrör mitten av däcket.
5

Starta trucken och försiktigt röra foten på gaspedalen. Snurra däcken långsamt. Eftersom däcken snurra kommer krita markera en linje på den främre högra däcket.
6

Stäng av trucken. Sänk bilen och upprepa med den främre vänstra däcket.
7

Placera änden av ett måttband på framsidan av det främre högra däcket på krita linje. Förläng måttbandet till den främre änden av den främre vänstra däcket på krita linje. Anteckna mätningen. Upprepa med ryggen på däcken. Anteckna mätningen. Måtten ska vara densamma. Om de inte är, justera dragstängerna är korrekt inställd tån.
8

Lossa låsmuttern på styrstaget med en skiftnyckel. Bara lossa det nog så att dragstången kan justeras.
9

Ta platt plats för dragstång med en skiftnyckel och flytta den in och ut tills korrekt tå nås. Mät avståndet mellan krita markerar regelbundet för att säkerställa korrekt inriktning.
10

Dra åt låsmuttern på dragstången.
11

Avlägsna domkraften och lägre lastbil från uttagen.
12

Upprepa med bakdäcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144624.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.