Skillnader mellan M6x1 & M6.3X1

I USA är de flesta mätningar utförs enligt den amerikanska sedvanliga systemet, som också är känd som den amerikanska systemet. USA är det enda utvecklade landet som använder detta system. De flesta länder har antagit det metriska systemet som sin standard för mätningar. I länder som väljer att använda ett annat system än det metriska mätningar har ofta ett "M" framför dem för att beteckna att en viss mätning i metriska enheter. Mäter

Båda mätningarna avser Bultstorlekarna. I mätningen M6x1, betyder "M" metrisk avser "6" till diametern av kolven, vilket är sex millimeter. Den "1" betyder innebär gängorna på bulten är en millimeter isär. I M6.3x1 avser "6.3" till diametern, vilket är 6,3 millimeter och "1" betyder att gängorna är 1 millimeter ifrån varandra.
Andra beteckningarna

M6x1 skruvar kan också betecknas med deras standard symbol, M6. M6 är en förkortning sätt att beteckna bultar som har 6 millimeters diameter med 1 millimeter gängor. Det finns ingen förkortning beteckning av M6.3x1.
Vanliga användningsområden

M6x1, även känd som M6, är bultarna som vanligen används i cyklar och bromssystemen. M6.3x1 bultar är vanligt förekommande i klockor och gevär. Det finns några standardmått för bultar som kommer att skilja mellan M6 och M6.3x1
Major diameter

bultar. Den större diametern, eller största möjliga mätning av längden av en M6 bult kommer att vara något mindre (bråkdelar av en millimeter) än M6.3x1. Samma sak gäller för den mindre diametern, som är den minsta möjliga mätning av bredden av en bult.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144622.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.